Straatoptredens Muziekvereniging De Vooruitgang op de tocht …

Of het nu om de aankomst van Sinterklaas gaat, om de Avond4Daagse of om Palmpasen… Muziekvereniging De Vooruitgang  uit  Norg maakt er een feestelijke gebeurtenis van… De aanwezigheid van de muziekvereniging benadrukt het bijzondere karakter van deze evenementen van Norg.

Een van onze trouwe sponsoren ziet onze muziekvereniging als het cement van de gemeenschap. Misschien wordt dat niet door iedereen zo ervaren maar wel staat vast dat mensen graag naar buiten komen om even te kijken en luisteren als de muziekvereniging in vol ornaat langs komt Het is en blijft een plezier om de vereniging op straat horen en zien spelen. En dat al jarenlang.

Dit willen we dan ook graag blijven doen. Door de afwisseling tussen de harmonie en de drumband, kunnen de blazers uit het harmonieorkest op adem komen als de drumband een stuk speelt en visa versa. Zonder aanwezigheid van een drumband zijn straatoptredens voor de muziekvereniging verleden tijd… En dat hangt ons nu serieus boven het hoofd. Eén van de drumbandleden kan door zijn werk niet meer meespelen. De trouwe bekkens speelsters Ina en Hilly gaan dit jaar, na de jaarlijkse uitvoering (op zaterdag 6 april in de Brinkhof in Norg) met hun welverdiende muziek-pensioen. Na jaren te hebben meegespeeld is het mooi geweest.

En hoewel De Vooruitgang nu vier enthousiaste jeugdleden bij de drumband heeft, hebben zij nog niet voldoende ervaring om zonder ondersteuning mee te spelen. Dus zijn wij op zoek naar muzikale vrijwilligers of nieuwe leden als aanvulling op de drumband. Heb je eerder bij drumband of harmonie gespeeld, was je gestopt maar heb je nu weer een avond beschikbaar? Heb je ervaring en ben je bereid af en toe mee te lopen bij een straatoptreden? Of lijkt het je leuk om tijdens loopoptredens op kleine trom, bekkens of grote trom te spelen? Neem contact op met de muziekvereniging door een mail te sturen naar of kom op een maandagavond eens kijken in de Brinkhof in Norg. De harmonie en drumband oefenen hier wekelijks van 19.15 tot 21.15 uur.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.