Start Bike for Europe in Norg

Op zaterdag 1 september start ‘Bike for Europe’, een grensoverschrijdende fietstocht dwars door Europa. Gedeputeerde Henk Jumelet geeft om 9.20 uur in Norg het startsein voor dit Europese fietsproject van de International Sports and Culture Association (ISCA). Met Bike for Europe wil de ISCA mensen inspireren meer te gaan fietsen en de fiets te promoten als een duurzame en actieve manier van vervoer. Ook streven zij ernaar dat fietsen voor iedereen mogelijk is. Zij werken hierin samen met de UCI.

Twee teams van vijf fietsers uit verschillende landen fietsen in het kader van Bike for Europe door heel Europa. Beide teams starten op 1 september, team North vanuit Nederland, team South vanuit Griekenland. De biketour eindigt op 22 september in Wenen en maakt deel uit van de officiële opening van de Europese Week van de Sport 2018. Als warming up neemt het team op 31 augustus deel aan ‘Happen, Trappen en Stappen’, een culturele fietstocht in en om Hoogeveen.

Programma
Voorafgaand aan de start van de biketour geven Laura-Maria Tiidla (ISCA) en Michael Brennan (UCI) een toelichting op het project, dat aansluit bij de uitgangspunten van het Bike Region Label. Drenthe ontving dit label in 2016 als eerste regio in Europa. Reden voor de ISCA en UCI om Drenthe te vragen als startlocatie van Noord-Europa.

09.00 uur: toelichting op Bike for Europe door Laura- Maria Tiidla (ISCA) en Michael Brennan (UCI)
09.18 uur: overhandiging bijdrage aan Bike for Europe door gedeputeerde Henk
Jumelet en wethouder Alex Wekema
09.20 uur: startschot Bike for Europe door gedeputeerde Henk Jumelet. Dit vindt allemaal plaats op het manegeterrein, voorafgaand aan de Veldslag om Norg.

https://opfietseindrenthe.nl

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *