Sport, spel en live-muziek bij zestiende editie Feest4Daagse Norg

Voor de zestiende keer in successie stort Norg zich in het eerste weekend van augustus op de Feest4daagse. Van donderdag 31 juli tot en met zondag 3 augustus ondergaat het anders zo rustige brinkendorp een metamorfose: jong en oud, Norgers en zomergasten, ze dompelen zich in het warme bad dat Feest4daagse heet. Vier dagen lang brengen sport, spel en veel live-muziek een gezellige sfeer in het dorp.

Gastoptredens Monique Smit en Tim Douwsma.

De organisatie ziet kans ieder jaar weer voor een leuk programma te zorgen, in de open lucht en bovendien gratis toegankelijk. Dat is ook de kracht van de Feest4daagse in Norg. Natuurlijk leent het sfeervolle centrum van Norg met zijn brinken en terrassen, zich uitstekend voor een dergelijk festival. Vaste punten in het programma zijn weer de grote Vierkamp, spelletjes voor de jeugd en een fietstocht op zondagmiddag. DJ Olaf is vier dagen lang de muzikale gastheer. Verder zijn er optredens van Fragment (donderdag 31 juli), Melrose (vrijdag 1 augustus) en Papa di Grazzi (zaterdag 2 augustus). Op de afsluitende zondag spelen de Zjonnies/die pitzthalesrHopfelHosen/The Clockhouse Brothers en zijn er ’s avonds gastoptredens van Monique Smit en Tim Douwsma.

Veel nieuwe activiteiten

De Vierkamp krijgt in 2014 wel een compleet ander karakter, want ook de resultaten van kinderactiviteiten en activiteiten voor ouderen zullen mee gaan tellen bij het bepalen van de eindstand van de deelnemende teams. Nieuwe activiteiten zijn bijvoorbeeld een Murphy’s Quiz, een loopfietsrace voor jonge kinderen, vissen, biljarten, jeu de boules, klootschieten, klaverjassen, sjoelen, survivalbaan, swing-trikerace, jeu de boules, megastormbaan, beach volleybal  en een dikke bandenrace. Op vrijdag, zaterdag en zondag worden ook de gewone zeskamp onderdelen gedaan, zoals die jaarlijks plaatsvinden.

Verbreding organisatie

Het initiatief om de opzet van de Feest4Daagse te verbreden is afkomstig van een groep nieuwe organisatoren; Sjakko Kuipers, Eric Lowes, Hans van Riesen. Geert Louters, Siebren van der Molen, Erik Baving, en Frans Dijkstra. “Zoveel mogelijk mensen erbij betrekken”, is het devies. Teams kunnen zelf een volledige ploeg deelnemers invullen, maar het is ook mogelijk dat mensen zich individueel aanmelden en vervolgens bij een team worden ingedeeld. Er kunnen maximaal twaalf teams meedoen om het geheel beheersbaar te houden. Een compleet team bestaat dan ook een aantal mensen dat tussen de dertig en veertig ligt. Opgeven kan bij Jan Dorenbos () en Geert Louters ().

Jan Dorenbos vormt samen met Marnix Grobben, André Birza, Jaap Spithost en Gerard Meijers de oude garde van de organisatie. “Vroeg aanmelden is belangrijk omdat er maar plek is voor twaalf teams en omdat we dan iedereen die zich aanmeldt goed kunnen indelen”, zegt Jan Dorenbos. “In andere plaatsen is deze opzet jaar in jaar uit zeer succesvol, omdat iedereen betrokken is. Dat moet in Norg dan ook goed mogelijk zijn.”

 

 

Kinderactiviteiten

Tijdens de Norger Feest4Daagse staan er met name op vrijdag 1 en zaterdag 2 augustus diverse kinderactiviteiten op het programma. Het spelletjescircuit voor de groepen 1 t/m 4 vindt op vrijdagmiddag plaats op de Brinkhofweide en de groots opgezette zeskamp voor groep 5 t/m 8 is terug van weggeweest! Op zaterdagmiddag strijden de teams om de prijzen.  Alle kinderen hebben via school een uitnodiging gekregen voor deelname. Bij deze roepen we ouders en jeugd vanaf 16 jaar op om zich alvast aan te melden voor hulp. We kunnen wel wat extra handen gebruiken. Reageren kan via .

Via de Facebookpagina Feest4Daagse Norg zijn de laatste nieuwtjes te volgen en staat ook het (actuele) programma vermeld.

Programma Feest4Daagse Norg – 31 juli t/m 3 augustus 2014

Donderdag 31 juli:

de band FRAGMENT & DJ Olaf (Kerkbrink) tot 24.00 uur.

Vrijdag 1 augustus:

Speciale middag voor kinderen op de Brinkhofweide vanaf 14.00 uur.

Vierkamp Oosteind vanaf 19.30 uur, De band MELROSE & DJ Olaf (Oosteind) tot 01.00

Zaterdag 2 augustus:

Shantykoor de Stormvogels – 16.00 uur & rad van avontuur (Oosteind).

Vierkamp vanaf 19.00 uur en DJ Olaf & de band Papa di Grazzi tot 01.00 uur.

Zondag 3 augustus:

Fietstocht (cafe Zwaneveld), start 13.30 uur.

Braderie Brink en Oosteind van 12.00 -17.00 uur.

Vierkamp vanaf 14.30 uur, finale Vierkamp Oosteind om 19.00 uur, prijsuitreiking 21.00 uur.

Optredens Zjonnies/die pitzthalesrHopfelHosen/The Clockhouse Brothers en DJ Olaf. Gastoptredens van Monique Smit en Tim Douwsma tot 24.00 uur (Oosteind).

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *