Skate Force Dames sluiten schaatsseizoen in Groningen sterk af

fb_img_1519032876853Maaike Verwey uit Veenhuizen en Danielle Giezen uit Een kunnen terugzien op een prachtig marathon seizoen. Beide dames komen uit voor het Merito Skate Force team dat dit jaar voor het eerst meedeed aan het marathon circuit van de regio Noord Oost. In Groningen op het ijs van Kardinge vond afgelopen zondag de finale plaats. Mede door het collectief rijden van haar teamgenoten Megan Sokolov en Vera Lou Gemser kon Maaike haar tweede plaats in het eindklassement over tien wedstrijden veilig te stellen stellen.

Maar liefst acht keer wist Maaike tijdens een marathonwedstrijd het podium te betreden. Heel bijzonder is dat ieder van het viertal ploeggenoten wel een keer op het hoogste schavotje heeft gestaan. Zo won Danielle vorige week nog in Heerenveen. In de afsluitende wedstrijd waar ook A-rijdsters aan de start stonden sprintte Vera Lou Gemser naar een mooie derde plaats. Het is voor iedere schaatskenner duidelijk dat er de komende jaren rekening moet worden gehouden met de toppers van Skate Force dat een onderdeel is van de N.S.P.E (Nederlandse Skate Promotie Team).

Begonnen als Skate Team zullen de gedreven dames de schaatsen weer verruilen voor de skeelers. In Haulerwijk en de piste bij sportstad Heerenveen zullen ze zich weer voorbereiden onder de bezielende leiding van hun trainer Pieter Jorn Gemser uit Haulerwijk. In de eerste landelijke baanwedstrijd zullen de dames aan de start staan en zal Europees kampioene Marijke Groenewoud zich bij de Skate Force aansluiten.

 

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *