Sfeermarkt Langelo op nieuwe locatie

Op zaterdag 8 december om 10 uur openen de deuren van de 8e Sfeermarkt in Langelo. Meerdere deuren deze keer, want  aan de Westerstraat 1 & 2 vormen drie boerenschuren het nieuwe decor van deze  decembermarkt.

Verandering van plaats, maar niet van sfeer: gezellig en kleinschalig blijft het. “Ja, wij waken over het DNA van onze Sfeermarkt!”, lachen organisatoren Detty Kemker, Margreet Brands en Jeichien Martens. “Al willen we onze bezoekers  natuurlijk wel jaarlijks verrassen met iets nieuws.” Naast de nieuwe locatie zijn er natuurlijk nieuwe standhouders, die graag hun ambachtelijke skills laten zien en prachtige producten verkopen. Zo kunt u bij de vogeltaartenspecialist voor de gevleugelde vrienden de mooiste taarten kopen. De vogeltaartenspecialist gebruikt het beste vet dat speciaal voor vogels is. Voor de vogels een streling voor de tong en voor de mens een lust voor het oog.

Helaku is ook van de partij. Helaku ontwerpt in haar studio tassen gemaakt van vilt, canvas of leer, maar stoffeert ook meubelen om ze een nieuwe look te geven, waarbij niet alleen de bekleding wordt vernieuwd maar indien nodig ook het binnenwerk, veren en vulling.

Jeanette Radstaak schildert op hout met acrylverf, waarbij zo af en toe een figuurzaag wordt gebruikt om de schilderijen een ander effect te geven. Vaak ziet u in het werk van Jeanette ‘Dikke dames’ terug komen.

Wat u verder kunt verwachten op de Sfeermarkt in Langelo: taarten, haardhout, oude schoolplaten, beelden, kerstartikelen, bloemstukken, handgemaakte kaarsen, sieraden, nagels laten lakken en zelfgemaakte advocaat.

Ook een noviteit in deze 8e editie is een wandeltocht rondom Langelo, met sportleidster Afien Baving. Om 11 uur start vanaf de Sfeermarkt een fijne wandeling van ongeveer vijf kilometer. Iedereen die even lekker wil bewegen en genieten van de mooie omgeving, kan aansluiten en meewandelen.

Tot de goede tradities van de Sfeermarkt behoren de versgebakken knieperies en deze krijgen de bezoekers ook dit jaar bij de koffie of thee. “We hebben onze koffiehoek uitgebreid”, aldus Detty, “en maken er een gezellige huiskamer van, met een ruime koffiekeuze en genoeg plek om even lekker bij te kletsen”. “De echte Huiskamer van Langelo is ook present”, vult Margreet aan, “want Jos en Alieneke staan er met snert en vegetarische pompoensoep. Heerlijk, weet ik uit ervaring!”

Verder zorgen Henk & Jan vanaf 11.00 uur voor live muziek, kunnen de kinderen sieraden maken en  zijn er hertenkoppen van gerecycled materiaal te koop, voor een goed doel. Al met al genoeg redenen om even in Langelo te komen kijken!

De Sfeermarkt vindt plaats op 8 december van 10 tot 16 uur aan de Westerstaat 1 & 2 te Langelo. Er is ruime parkeergelegenheid.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *