Samen met je buren aan de zonnepanelen: Buurkracht organiseert startbijeenkomsten in heel Drenthe

Er kunnen nog veel meer zonnepanelen op de daken van huizen in Drenthe. Het maatschappelijke initiatief Buurkracht organiseert daarom van 10 september tot en met 21 september acht startbijeenkomsten. In Meppel, Norg, Paterswolde, Peize, Rolde, Sleen, Tynaarlo en Zuidlaren. Om inwoners en hun buren te informeren over deze duurzame energievorm. En om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen, zodat ze meteen tot actie over kunnen gaan. Want buren hebben samen buurkracht. De inzet: op zoveel mogelijk daken van Drentse koopwoningen zonnepanelen.

Succesvol landelijk initiatief breidt fors uit
Buurkracht brengt mensen bij elkaar om samen energie te besparen. Inmiddels zijn er ruim 300 buurten actief in Nederland, waarvan 37 in Drenthe. In alleen al Drenthe besparen Buurkrachtbuurten ruim € 165.000,- per jaar op hun energierekeningen. Met de komende startbijeenkomsten verovert dit succesvolle maatschappelijke initiatief de provincie verder.

Samen energie besparen: zinvol én leuk
“Het resultaat als buren besluiten met elkaar energie besparende maatregelen te nemen, is groot. En behalve dat ze grootse resultaten met elkaar weten te boeken, vinden ze het ook leuk om zich gezamenlijk in te zetten. Samen energie besparen wérkt!” aldus Marjan Hendriks, buurtbegeleider Drenthe bij Buurkracht.

Jouw buurt de volgende Buurkrachtbuurt?
Hoe regel je zonnepanelen en hoe helpt Buurkracht daarbij? Op deze en andere vragen krijg je antwoord op de startbijeenkomst. Tevens is het een mooi moment om met buurtgenoten te spreken hoe de handen ineen te slaan. Welke buurt wordt de 38ste Buurkrachtbuurt van Drenthe? En de 39ste? En…

De acht Drentse startbijeenkomsten op een rij
Maandag 10 september
Zuidlaren: De Sprookjeshof, Groningerstraat 10
Woensdag 12 september
Norg: De Brinkhof, Brink 1
Sleen: Theater De Deel, Menso Altingstraat 6
Maandag 17 september
Peize: Café Boonstra, Hoofdstraat 12
Dinsdag 18 september
Meppel: De Tipbrug, Prinsengracht 8
Woensdag 19 september
Paterswolde: Ons Dorpshuis, Boermalaan 4
Donderdag 20 september
Tynaarlo: Café Centraal, Dorpsstraat 8
Vrijdag 21 september
Rolde: Horeca Hofsteenge, Hoofdstraat 23

www.buurkracht.nl

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *