Raad stelt bestemmingsplan terrein De Vluchtheuvel vast

De weg lijkt vrij voor de komst van een woonzorgcentrum en een zorghotel op het terrein van het voormalig pretpark De Vluchtheuvel in Norg. De gemeenteraad van Noordenveld stelde gisteravond het aangepaste bestemmingsplan vast. Het zorgcentrum dat gebpouwd gaat worden staat volgend direct omwonenden echter veel te dicht bij de huizen. De kans is dus groot dat er protest wordt aangetekend. Bewoners kunnen wellicht ook in gesprek met de eigenaar van het terrein om de plannen aan te passen, zodat een gerechtelijke procedure kan worden vermeden

Het verpauperde en inmiddels asbestvrij gemaakte terrein aan de Donderseweg is de inwoners van Norg en omgeving al jaren een doorn in het oog. Zowel de politiek als dorpsbewoners zijn dan ook blij met de mogelijke komst van het woonzorgcentrum.

Omwonenden vinden het echter raar dat zo dicht bij de huizen gebouwd mag worden. Enkele recreatiewoningen staan dicht tegen de rand van terrein. Het woonzorgcentrum mag volgens het bestemmingsplan twaalf meter hoog worden en kan straks op tien meter afstand van de woningen komen te staan, zo staat in het aangepaste bestemmingsplan. Op een eerder gehouden commissievergadering werd geopperd die grens naar dertig meter te brengen, maar dat is niet in het uiteindelijke plan komen te staan. De bewoners waren dan ook teleurgesteld dat dat voorstel niet in de plannen was opgenomen. Een amendement van Lijst Groen Noordenveld om de afstand te vergroten tot dertig meter, werd alleen gesteund door de VVD.

Wethouder Henk Kosters stelde de tien-meter grens niet te kunnen verschuiven. Wel is er een soort van compromis gevonden door de hoogte van het toekomstige gebouw trapsgewijs te verhogen. Het begin van het gebouw v wordt maximaal vier meter hoog, vijf meter later acht meter hoog en na tien meter wordt het gebouw pas twaalf meter hoog. Samen met de groenzone waarop niet wordt gebouwd, begint de maximale bouwhoogte van 12 meter nu minimaal 20 meter van de erfgrens af.

Omwonenden gaan nog in gesprek met de ontwikkelaar en overwegen om naar de rechter te stappen. Het bestemmingsplan laat verschillende zorgfuncties toe op het terrein. Zo is er al overeenstemming met de organisaties Goedemorgen en Flinder, die twee kleinschalige woonhuizen willen realiseren voor ouderen met dementie en voor (jong-)volwassenen met een verstandelijke beperking. Ook zijn er gesprekken met een partij die een zorghotel voor pré- en postoperatieve revalidatie wil ontwikkelen. Daarbij zijn specialisten van de ziekenhuizen in de regio betrokken. Die gesprekken verlopen vooralsnog moeizaam.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.