Pauperperadijs mogelijk in 2019 en 2020 weer in Veenhuizen

Producent Wolter Lommerde heeft aangegeven te overwegen om de muziektheaterproductie Het Pauperparadijs te herhalen in Veenhuizen in 2019 en 2020. Er is nog geen zekerheid hierover, maar de eerste contacten zijn gelegd in Veenhuizen. De producent onderzoekt de mogelijkheden voor een herhaling. Ook met het college van burgemeester en wethouders van Noordenveld zijn contacten geweest.

De stichting Veenhuizen Boeit vraagt met het oog op het contact dat er is geweest, om steun van de gemeente Noordenveld voor het wederom plaatsvinden van de reeks voorstellingen van Het Pauperparadijs in 2019 in Veenhuizen.

Het college vraagt de gemeenteraad in te stemmen met een positieve reactie op het verzoek. “Vanzelfsprekend is een herhaling van Het Pauperparadijs lets om naar uit te kijken. Het is immers een prachtige productie, zeer geliefd bij een groot publiek, passend bij Veenhuizen en goed voor het dorp en onze gemeente als geheel. Zeker ook met het oog op de Unesco-werelderfgoedkandidatuur.”

Er zijn volgens het college nog veel onzekerheden op dit moment rondom de eventuele herhaling van de voorstelling. “We weten niet of de plannen echt doorgaan en ook nog niet wat er van ons als gemeente verwacht wordt. We kunnen daarom aangeven dat we binnen ons vermogen ons best doen om de voorstellingenreeks weer plaats te laten vinden in Veenhuizen in 2019… Er is een groot maatschappelijk draagvlak in Veenhuizen voor het herhalen van Ht Pauperparadijs.”

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *