Oosterveld blijft voer voor bekende bezwaarmakers

De Raad van State beslist binnen zes weken of in de nieuwe wijk Oosterveld in Norg de schop de grond in kan voor de eerste zeventig huizen. Dinsdag vroegen de verenigingen Groen Noordenveld en Natuurlijk Norg 2000 in Den Haag om schorsing van het uitwerkingsplan waarin de zeventig woningen zijn opgenomen. Voorzieningenrechter Rosa Uylenburg zei dat ze de zaak meteen definitief gaat beslissen. Dat duurt circa zes weken. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

De gemeente Noordenveld heeft voor zes van de geplande woningen al vergunningen verleend. Dit behelst het gebied met de kavels waar al jaren geleden de bestemming voor is vastgesteld, maar waar bezwaarmakers elk argument aangrijpen om de gemeente dwars te zitten. Noordenveld wil tweekappers, vrijstaande woningen en rijtjeshuizen laten bouwen. Heijmans Woningbouw Noord neemt 26 woningen voor zijn rekening. De gemeente wil zelf een aantal vrijstaande woningen ontwikkelen en er komen als alles doorgaat acht cpo-woningen van gezamenlijke particulieren.

Volgens Johan Kasper van de Vereniging Groen Noordenveld zal in de toekomst blijken dat aan een groot deel van de woningen geen behoefte is. “Een derde van Norg is boven de 65 jaar’’, zegt hij. Volgens Groen Noordenveld is er alleen behoefte aan sociale en seniorenwoningen. “Dat van die vergrijzing klopt’’, zegt advocaat Robert van der Velde namens de gemeente. “Maar 55-plussers willen niet allemaal naar een seniorenappartement.”

220 woningen
Noordenveld is van plan in de toekomst in het gebied 220 woningen te bouwen. Voor fase 2 en fase 3 waarvoor nog geen concrete plannen zijn, is de gemeente bereid een bestemmingsplan met een zogeheten verbrede reikwijdte te maken. Nu hoeft dat nog niet. Natuurlijk Norg en Groen Noordenveld willen echter dat de gemeente daar nu al mee begint.

Groen Noordenveld vindt volgens de krant ook dat de gemeente het effect van woningbouw had moeten onderzoeken op de vleermuizen die in een oude Duitse bunker huizen. Volgens de gemeente staat die bunker op 700 meter afstand en heeft woningbouw geen gevolgen voor de beschermde dieren.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.