Norger bloemiste Anniek Siegers naar NK Bloemsierkunst voor professionals

Anniek Siegers eigenaresse van Bloem & Cadeau Boutique Anniek uit Norg zal op 5 en 6 september meedoen aan het NK Bloemsierkunst voor professionals. De bloemiste zal strijden tegen elf andere zeer gedreven collega’s die zich niet zomaar opzij laten zetten. Het strijdtoneel, eventlocatie De Basiliek in Veenendaal, wordt omgetoverd tot een ware oase van bloemen en planten. En natuurlijk wil Anniek er vandoor gaan met de eerste plek. Want dan mag zij in 2020 de Nederlandse eer vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap dat wordt gehouden in Polen!

Bram Rijkers werkzaam bij brancheorganisatie Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW) en verantwoordelijk voor de organisatie: “Na zeer enerverende voorrondes strijdt de crème de la crème van de Nederlandse bloemsierkunst nu om de landelijke titel. De finalisten maken maar liefst vijf creaties. Drie opdrachten krijgen ze ter plekke uitgereikt, de vierde en vijfde opdracht mogen thuis worden voorbereid. Een van de voorbereidingsopdrachten is het maken van een bloemkraag. Decoratieve bloemkragen worden bijvoorbeeld in modeshows gebruikt van onder meer Viktor & Rolf. In totaal worden er per deelnemer bijna duizend bloemen verwerkt in twee dagen. De gemaakte werkstukken worden beoordeeld door een professionele jury. De bloemist met de hoogste score wordt winnaar van deze prestigieuze vakwedstrijd.”

Anniek Siegers: “Durf te dromen en ga er voor! Het is gewoon geweldig! Voor de eerste keer mee doen aan het NK en dan ook nog door mogen naar de finale! We zijn er nog lang niet. Maar als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook voor de volle 100% voor! Het worden denk ik lange spannende en zware dagen, maar ik ga mijn uiterste best doen om bij de top te komen!”

Over VBW
VBW (Vereniging Bloemist Winkeliers) is de ondernemende brancheorganisatie voor bloemisten in Nederland. Deze ondernemers verkopen bloemen, planten, bloemwerk, potten en aanverwante producten aan consument en bedrijfsleven vanuit een bloemenwinkel. De plusminus 3.000 bloemisten realiseren gezamenlijk jaarlijks een omzet van ruim 1 miljard euro. Een kleine 10.000 medewerkers hebben een mooie baan in de branche. De gezamenlijke bloemisten hebben een marktaandeel van ruim 50% in de bloemenverkoop in Nederland, in planten bijna 30%. Met een kleine 1.300 aangesloten bloemisten vertegenwoordigt VBW ruim 62% van de omzet en de werkgelegenheid in de branche.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *