Stichting Amonet wil Norg ontwikkelen tot het folly dorp van Noord-Nederland

18-takkenIn  2018 organiseert stichting Amonet een wedstrijd in Norg, onder de naam Folly Art Norg. De stichting wil er een jaarlijks terugkerend evenement van  maken, waardoor de gemeente Noordenveld zal kunnen uitgroeien tot het folly dorp in Noord-Nederland.

De provincie Drenthe en gemeente Noordenveld  hebben prachtige natuur gebieden, het dorp Norg is een bijzonder mooi esdorpenlandschap waarin folly’s veel aandacht en publiek zullen trekken.
Het streven is om een tiental folly’s te realiseren, die een maand zullen blijven staan langs een mooie wandel- en fiets route.

8-kerstvloed-1717-r-rigorth-c1-coop-himmelblau-delfzijlWat is een folly;

Een folly is een nutteloos gebouw en heeft  geen praktische functie, het kan veelal worden beschouwd als kunst in de openbare ruimte, met allerlei afmetingen en materiaalkeuzes.

De naam folly is afgeleid van het Engelse woord “fool”,dwaas, dwaasheid.

7-sziget-003Wie zijn de deelnemers;

Iedereen die “out of the box” kan denken, aan de spelregels en criteria voldoet en een goed plan indient.  De deelnemers zullen voorafgaand aande opening een week tijd hebben om hun folly te plaatsen of ter plekke te bouwen. Op 5 augustus zullen de folly’s, tijdens de officiële opening  worden gepresenteerd aan het publiek.

Stichting Amonet looft een juryprijs uit van € 5000,- voor de winnaar.

De jury zal bestaan uit  een architect, hoofd Ruimtelijke Vormgeving Academie Minerva, docent/klein- kunstenaar, bestuurslid IVN en organisatie stichting Amonet.

 

4-folly-rob-002Voor wie is Folly Art Norg (de doelgroep)? Iedereen is welkom. Niet alleen architecten en kunstenaars, maar ook natuurliefhebbers, wandelaars, dagjesmensen, creatievelingen, fietsfanaten, rustzoekers, dorpsbewoners en vakantiegangers, zullen zich verbazen over de gebouwde folly’s. Iedereen die iets heeft met (bouw) ”kunst in de openbare ruimte” is een potentiële bezoekers van Folly Art Norg. Naast de folly’s zal er tijdens de openingsdag op zondag 5 augustus 2018 een Folly-terrein zijn met diverse activiteiten (muziek / tentoonstelling / foodtrucks / etc.). Omdat het de bedoeling is er een jaarlijks evenement van te maken, zal de doelgroep steeds groeien, van aanvankelijk 1000 bezoekers, met na vijf jaar het 5-voudige aantal.

meer informatie zie www.amonet.nl

 

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *