Nieuwe eigenaar voor Hotel Karsten

karstenHotel Karsten heeft vanaf 1 maart van dit jaar een nieuwe eigenaar. Kees en Cella Schouten doen nadat het hotel-restaurant zo’n drie jaar in de ‘stille’ verkoop heeft gestaan, het pand over aan vastgoedman Lammert Tel uit Een. De dagelijkse werkzaamheden van het hotel komen onder leiding van Freddy de Vries uit Tolbert. Het echtpaar Schouten gaat zich de komende jaren bezighouden met de verkoop van wijn in de noordelijke provincies.

Gezondheidsredenen van zowel Kees als Cella waren drie jaar geleden de belangrijkste reden om het horecapand aan de Brink in de verkoop te zetten. “Het werd te zwaar om zeven dagen per week aan de slag te gaan en er was ook geen opvolging in die zin dat een van onze dochters de zaak over zou willen nemen. We zijn dan ook blij dat de kogel door de kerk is.” Een van de belangrijkste punten bij de onderhandelingen met de nieuwe eigenaar en pachter was voor de families Schouten dat het personeel ook in dienst kon blijven bij de nieuwe eigenaar. “Mooi dat we dat zo hebben kunnen regelen. We hebben een loyale club medewerkers.”

Kees en Cella Schouten hebben het hotel in Norg 24 jaar gerund en er een nieuwe boost aan gegeven. Het hotel beschikt over een grote vaste klantenkring. De familie Schouten zal na de overname vanaf maart het reilen en zeilen in het hotel-restaurant nog een maand lang begeleiden om de overgang zo soepel mogelijk te maken. Vooralsnog zal er niet een echt nieuwe koers worden gevaren, al zullen er wel nieuwe accenten worden gelegd.

Lammert Tel stelt enthousiast te zijn over de mogelijkheden van het hotel in Norg. “Al moet ik wel eerlijk zeggen dat ik eigenlijk nooit een horecapand in mijn portefeuille wilde hebben. Maar Norg is een aantrekkelijke plaats en er zijn heel veel mogelijkheden.” Dat vindt ook pachter Freddy de Vries die in de horecagroothandel zijn sporen heeft verdiend en een wijnkenner is. De twee vinden dat Norg er qua toerisme duidelijk uitspringt in de regio. “Als je op een mooie zondag vanaf Leek richting Norg rijdt, is het daar stil in het centrum, in Roden is het iets levendiger, maar in Norg is het druk. De terrassen zitten vol en de moet echt een plekje zoeken voor je auto.”

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *