MUSEUMWEEK(END) IN HET GEVANGENISMUSEUM

De vierde editie van de Nationale Museumweek vindt dit jaar plaats van 9 t/m 15 april. In het Gevangenismuseum is er van alles te doen in het weekend van 14 en 15 april. Men kan het museum dit weekend bezoeken voor een speciaal Museumweekend-tarief en met een entreekaartje van het museum zijn alle activiteiten gratis.

Wist je dat weeskinderen dagenlang in een trekschuit onderweg waren om Veenhuizen te bereiken? Of dat verpleegden na hun dood in een herbruikbare doodskist naar de begraafplaats werden gebracht? In de nieuwe expositie van het Gevangenismuseum leer je alles over de geschiedenis van Veenhuizen. Strafkolonie, pauperparadijs en gevangenisdorp: Veenhuizen was het allemaal.

Programma museumweekend
Instaprondleidingen om 14.00 en 15.00 uur
Bezoekers kunnen mee met een van de ervaren gidsen van het museum en zo alles over de geschiedenis van dit bijzondere Koloniedorp ontdekken. Zij stappen onder meer in de trekschuit en maken de lange reis mee aan de hand van de ervaringen van Jantje Bosch, een van de wezen die naar Veenhuizen zijn ‘opgezonden’ , maken hun eigen signalementskaart en bezoeken een echte ambtenarenwoning.

Kinderknutseltafel

Er kan ook geknutseld worden rond het thema van Veenhuizen. Kinderen kunnen een mooie kleurplaat over de weeskinderen maken of een weeskinderbutton en vingerafdrukken zetten op hun eigen signalementskaart: aan de kinderknutseltafel kunnen ze er op los knutselen! Draaidemonstraties in de Elektriciteitscentrale Veenhuizen had vroeger zijn eigen elektriciteitscentrale. Tijdens het museumweekend is de centrale geopend voor het publiek en zijn er tussen 12.00 – 16.00 uur draaidemonstraties met tekst en uitleg door deskundige vrijwilligers. Het is een ware belevenis om de Kromhout- en Crosslymotor in actie te zien. Speciaal entreetarief in het Museumweekend Dit Museumweekend kunnen bezoekers het Gevangenismuseum tegen een gereduceerd tarief bezoeken: Volwassenen €5,00 (i.p.v. € 9,50), kinderen t/m 12 jr €2,50 (i.p.v. € 4,75,-). Alle Museumweekend activiteiten zijn gratis op vertoon van een entreekaartje. Meer informatie is te vinden op gevangenismuseum.nl

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *