Metamorfose geeft Zaak vol Smaak Slagerij Huisman positieve impuls

Deze week in de Norger Courant verhalen over Norger ondernemers in de wereld van eten en drinken. Ze geven een actueel kijkje in de keuken van hun bedrijf en vertellen wat hen beweegt en wat ze in de dagelijkse praktijk tegenkomen. Acht mooie verhalen… Cafe-zaal-slijterij Zwaneveld, de Zaak vol Smaak Slagerij Huisman, Kippie Emmen, Te Plek Catering, Restaurant/Catering tafel20, ambachtelijke bakkerij Van Esch, supermarkt Spithost en Kokerij Suytvelde komen aan bod. Ook op facebook.com/ditisnorg geven we deze dagen een inkijkje.
Vandaag vertelt ambachtelijke slager Arjan Huisman over de metamorfose van zijn slagerij die is omgetoverd tot een moderne belevingswinkel.

“Van plafond tot vloer, alles hebben we veranderd. Dat is een goede zet geweest, want het is nodig om regelmatig te vernieuwen. Zeker als je deels ook een andere koers gaat varen, zoals wij hebben gedaan”, zegt slager Arjan Huisman. Begin 2018 stond hij nog in de vrieskou in een noodwinkel bij de slagerij z’n producten te verkopen, maar acht maanden later kijkt met volle tevredenheid terug op de metamorfose die heeft plaatsgevonden. “De zaak heeft de uitstraling van een belevingswinkel gekregen. Passend bij deze tijd. Wij zijn enorm tevreden en krijgen heel veel complimenten van de klanten.”

“Vooral de verkoop van de verse ambachtelijk kant-en-klare maaltijden heeft een enorme vlucht genomen”, vertelt de slager. “We hadden verwacht dat we vooral zouden moeten bezorgen aan mensen die ziek zijn, niet meer kunnen koken of even een weekje gemak willen, maar er worden ook enorm veel maaltijden afgehaald. Waar het eerder tussen vijf en zes uur steeds rustiger werd in de winkel , is het nu soms piekuur met mensen die allemaal na de werkdag nog een heerlijk maaltijd willen. Via de mobiele telefoon wordt soms nog overleg gevoerd wat de partner en eventueel kinderen dan bijvoorbeeld willen eten. Dat is ook het mooie van het enorm assortiment dat we hebben. Er is enorm veel keus. De één eet een hutspotmaaltijd met een heerlijke gehaktbal, de ander heeft bijvoorbeeld meer trek in lasagne. Alles kan.”

Een eigen kok
Op 1 november is een kok in dienst getreden bij Slagerij Huisman om de maaltijden nog lekkerder en eerlijker te maken. Arjan Huisman: “De kok gaat zelf sauzen, dressings en een nieuwe lijn soepen maken. Naast de bestaande lijn soepen, komt er ook steeds een speciale seizoenssoep. De soepen schenken we in glazen potten, dat geeft een extra ambachtelijke uitstraling en is goed voor het milieu. Ach, je merkt dat er vandaag de dag anders tegen de kant-en-klaarmaaltijden (Bij Slagerij Huisman zijn ze puur natuur en zonder conserveermiddelen) wordt aangekeken. Je bent niet meteen lui als je als je die keuze maakt. Mensen moesten even wennen. Ik vergelijk het met de komst van de vaatwasser. Gezinnen waar de vaatwasser werd aangeschaft werden als lui bestempeld omdat ze niet zelf gingen afwassen, maar inmiddels wordt daar anders over gedacht. Iedereen heeft nu zo’n apparaat in huis staan.”

De inrichting van de slagerij/annex winkel is efficiënter gemaakt en past meer bij de huidige werkzaamheden. Er was met name meer ruimte nodig om het maken van de maaltijden mogelijk te maken, waarbij de reguliere slagerijwerkzaamheden natuurlijk de boventoon blijven voeren, maar er is inmiddels met succes ook de maaltijdenservice opgezet.

Nieuwe maaltijden
Arjan Huisman: “Elke week zijn er nieuwe maaltijden verkrijgbaar, dus saai wordt het nooit. Er is immers volop keuze. Er wordt twee keer in de week gekookt en er is twee keer in de week (dinsdag en vrijdag) uitlevering van de maaltijden.” Het water loopt je haast in de mond bij het zien van al dit lekkers. De maaltijden kosten 5,95 euro en zijn 500 gram zwaar.

Ambachtelijke vakman
De Zaak vol Smaak is synoniem voor lekker. “Alles wat wij maken is bedoeld om onze klanten lekker, gevarieerd en gezond te laten eten”, vervolgt Arjan Huisman, gedreven vertellend. “De Zaak vol Smaak is de ambachtelijke vakman, de kwaliteitsslager die verstand heeft van het beste vlees, de fijnste vleeswaren en van de lekkerste producten en ingrediënten om te koken. Als versspecialist weten we bovendien wat nodig is voor de beste kwaliteit. Daarom selecteren wij ons vlees en onze ingrediënten met zorg en worden onze producten op ambachtelijke wijze gemaakt in eigen huis. Kwaliteit als vanouds. Ik been zelf het vlees uit en we maken zelf onze droge worsten, ambachtelijk spek, eigen rookworst, leverworst en ook onze nieuwe knoflook-kookworst. Echt mooi om zo’n product te ontwikkelen. Dan ben je echt op een ambachtelijke manier met je vak bezig. Dat is het mooiste wat er is. Dat is dan ook een product waar ik trots op ben, net als de boerenleverworst. Het zijn toch producten waar je je hart en ziel in kunt leggen.”

“We maken zelf droge worsten, ambachtelijk spek,
eigen rookworst, leverworst en ook onze nieuwe knoflook-kookworst”

Slagerij Huisman heeft dan ook alles in huis wat u van een ambachtelijke specialist mag verwachten. Van het heerlijke gekruid gehakt, de ouderwets lekkere saucijzen, het malse biefstukje tot en met de lekkerste vleesspecialiteiten. “We hebben een geweldige zomer gehad als het gaat om de barbecue. Mensen haalden zelf grote stukken vlees uit de winkel om het langer te laten garen, maar ook delen vlees werd veel gebruikt. Je merkt dat de kennis van de barbecue en de mogelijkheden die er zijn, toenemen en dat de mensen daar gebruik van maken. Mensen gaan meer experimenteren, omdat er veel aandacht voor de BBQ is in boeken, op televisie en op internet.” Aan grotere gezelschappen verhuurt Slagerij Huisman regelmatig de barbecue-apparatuur, maar duidelijk is dat ook steeds meer mensen een apparaat thuis hebben staan.

Vragen over allergenen
Net als alle andere ondernemers in de voedingsmiddelensector krijgt ook Slagerij Huisman steeds vaker te maken met wensen met betrekking tot allergenen en vragen daarover. “Vragen naar producten die glutenvrij zijn of die geen koemelkallergie veroorzaken komen vrijwel dagelijks voor. En we zijn weliswaar een slagerij, maar we spelen ook in op de trend dat steeds meer mensen vegetarische producten willen, onder meer via onze kant-en-klaar maaltijden, maar ook als het gaat om hapjes en buffetten.”

Pure producten
De Zaak vol Smaak Slagerij Huisman hecht waarde aan pure producten. “Transparantie en eerlijkheid worden steeds belangrijker, want vandaag de dag wil je alles kunnen traceren”, zegt Arjan Huisman. “Dan is het belangrijk dat je weet waar je vlees vandaan komt. We werken met vaste leveranciers van wie we weten dat ze de kwaliteit leveren waar wij voor kiezen. Dat geldt niet alleen voor de vleesleveranciers, ook de aardappelen en groenten voor de kant-en-klaarmaaltijden moeten van de allerbeste kwaliteit zijn. Dat is de basis van ons werk.” Of het afgesproken werk is, verschijnt tijdens het gesprek de aardappelleverancier met een verse lading kleiaardappelen. En even later staat een auto van de vleesleverancier bij Slagerij Huisman voor de deur. Om maar aan te geven dat het gaat om vers, vers en nog eens vers.

Exclusief Livar-vlees
Slagerij Huisman is de enige slagerij in Drenthe waar de klanten kennis kunnen maken met het exclusieve Livar-vlees. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op de abdij van Lilbosch in Echt. Daar kunnen de varkens naar hartenlust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Op de abdij worden de varkens met liefde verzorgd door de monniken. De maaltijd van de bijzondere varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. “En dat proef je echt”, vertelt Arjan Huisman.
Eén van de unieke kenmerken die het Livar-vlees onderscheidt van ander vlees is de bijzondere leefwijze van het Livar-varken. Deze Limburgse varkens hebben het voorrecht om rond te mogen scharrelen in de frisse buitenlucht op een scharrelboerderij. Het Livar-vlees is doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het vlees een aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees heel mals en sappig blijft. De Livar-varkens doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livar-vlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

Vers lamsvlees uit Drenthe
Het Drentse lamsvlees heeft een karakteristieke smaak, waarvan Slagerij Huisman diverse specialiteiten hebben gemaakt, onder andere:
Het lamsgebakje: gekruid lamsgehakt omwikkelt met spek met een heerlijke kruidencreme erop.
Het lamspompoentje: de ‘biefstuk’ van het lam gekruid met peper, zout en rozemarijn.
heerlijk om in de oven te bereiden. Niet te vergeten heerlijke merquezworstjes en merquezburgers.

Buffetten, saladeschotels en hapjes
“We worden vaak gebeld voor het verzorgen van warmen en koud buffetten en hapjes als mensen een feestje hebben en voor een grotere groep iets lekkers op tafel gezet moet worden”, vertelt Arjan Huisman. De medewerkers van De Zaak vol Smaak regelen alles voor u. Handig bij bijvoorbeeld een verjaardag, een jubileum een bedrijfsfeest of een buurtfeest. Een ruim assortiment ambachtelijke salades
Saladeschotels
Voor elke smaak heeft De Zaak vol Smaak een heerlijke salade. Verse schepsalades voor op brood of een toastje. Onder andere onze filet American, onze heerlijke kip-kerriesalade enzovoort. Maar ook onze maaltijdsalades. Wat dacht u bijvoorbeeld van de verse huisgemaakte rundvleessalade, de scharrelsalade, pastasalade of de heerlijke kartoffelsalade. Wij hebben een ruime keuze in huis.
Hapjes
In Spanje heten ze tapas, in Frankrijk canapes. Arjan Huisman: “Bij ons noemen wij het gewoon de lekkerste hapjes.” Van een vertrouwde schotel met bijvoorbeeld verschillende lekkere worstsoorten, kaas en een gevuld eitje, tot aan een schaal met exclusieve hapjes waarmee mensen hun gasten zullen verrassen.

Zaak vol Smaak Slagerij Huisman
Brinkhofweide 2, Norg
www.slagerijhuismannorg.nl

Contact: 0592 – 612 322

Deze week in de Norger Courant verhalen over Norger ondernemers in de wereld van eten en drinken. Ze geven een actueel kijkje in de keuken van hun bedrijf en vertellen wat hen beweegt en wat ze in de dagelijkse praktijk tegenkomen. Acht mooie verhalen… Cafe-zaal-slijterij Zwaneveld, de Zaak vol Smaak Slagerij Huisman, Kippie Emmen, Te Plek Catering, Restaurant/Catering tafel20, ambachtelijke bakkerij Van Esch, supermarkt Spithost en Kokerij Suytvelde komen aan bod. Ook op facebook.com/ditisnorg

geven we deze dagen een inkijkje.
Vandaag vertelt ambachtelijke slager Arjan Huisman over de metamorfose van zijn slagerij die is omgetoverd tot een moderne belevingswinkel.

“Van plafond tot vloer, alles hebben we veranderd. Dat is een goede zet geweest, want het is nodig om regelmatig te vernieuwen. Zeker als je deels ook een andere koers gaat varen, zoals wij hebben gedaan”, zegt slager Arjan Huisman. Begin 2018 stond hij nog in de vrieskou in een noodwinkel bij de slagerij z’n producten te verkopen, maar acht maanden later kijkt met volle tevredenheid terug op de metamorfose die heeft plaatsgevonden. “De zaak heeft de uitstraling van een belevingswinkel gekregen. Passend bij deze tijd. Wij zijn enorm tevreden en krijgen heel veel complimenten van de klanten.”

“Vooral de verkoop van de verse ambachtelijk kant-en-klare maaltijden heeft een enorme vlucht genomen”, vertelt de slager. “We hadden verwacht dat we vooral zouden moeten bezorgen aan mensen die ziek zijn, niet meer kunnen koken of even een weekje gemak willen, maar er worden ook enorm veel maaltijden afgehaald. Waar het eerder tussen vijf en zes uur steeds rustiger werd in de winkel , is het nu soms piekuur met mensen die allemaal na de werkdag nog een heerlijk maaltijd willen. Via de mobiele telefoon wordt soms nog overleg gevoerd wat de partner en eventueel kinderen dan bijvoorbeeld willen eten. Dat is ook het mooie van het enorm assortiment dat we hebben. Er is enorm veel keus. De één eet een hutspotmaaltijd met een heerlijke gehaktbal, de ander heeft bijvoorbeeld meer trek in lasagne. Alles kan.”

Een eigen kok
Op 1 november is een kok in dienst getreden bij Slagerij Huisman om de maaltijden nog lekkerder en eerlijker te maken. Arjan Huisman: “De kok gaat zelf sauzen, dressings en een nieuwe lijn soepen maken. Naast de bestaande lijn soepen, komt er ook steeds een speciale seizoenssoep. De soepen schenken we in glazen potten, dat geeft een extra ambachtelijke uitstraling en is goed voor het milieu. Ach, je merkt dat er vandaag de dag anders tegen de kant-en-klaarmaaltijden (Bij Slagerij Huisman zijn ze puur natuur en zonder conserveermiddelen) wordt aangekeken. Je bent niet meteen lui als je als je die keuze maakt. Mensen moesten even wennen. Ik vergelijk het met de komst van de vaatwasser. Gezinnen waar de vaatwasser werd aangeschaft werden als lui bestempeld omdat ze niet zelf gingen afwassen, maar inmiddels wordt daar anders over gedacht. Iedereen heeft nu zo’n apparaat in huis staan.”
De inrichting van de slagerij/annex winkel is efficiënter gemaakt en past meer bij de huidige werkzaamheden. Er was met name meer ruimte nodig om het maken van de maaltijden mogelijk te maken, waarbij de reguliere slagerijwerkzaamheden natuurlijk de boventoon blijven voeren, maar er is inmiddels met succes ook de maaltijdenservice opgezet.

Nieuwe maaltijden
Arjan Huisman: “Elke week zijn er nieuwe maaltijden verkrijgbaar, dus saai wordt het nooit. Er is immers volop keuze. Er wordt twee keer in de week gekookt en er is twee keer in de week (dinsdag en vrijdag) uitlevering van de maaltijden.” Het water loopt je haast in de mond bij het zien van al dit lekkers. De maaltijden kosten 5,95 euro en zijn 500 gram zwaar.

Ambachtelijke vakman
De Zaak vol Smaak is synoniem voor lekker. “Alles wat wij maken is bedoeld om onze klanten lekker, gevarieerd en gezond te laten eten”, vervolgt Arjan Huisman, gedreven vertellend. “De Zaak vol Smaak is de ambachtelijke vakman, de kwaliteitsslager die verstand heeft van het beste vlees, de fijnste vleeswaren en van de lekkerste producten en ingrediënten om te koken. Als versspecialist weten we bovendien wat nodig is voor de beste kwaliteit. Daarom selecteren wij ons vlees en onze ingrediënten met zorg en worden onze producten op ambachtelijke wijze gemaakt in eigen huis. Kwaliteit als vanouds. Ik been zelf het vlees uit en we maken zelf onze droge worsten, ambachtelijk spek, eigen rookworst, leverworst en ook onze nieuwe knoflook-kookworst. Echt mooi om zo’n product te ontwikkelen. Dan ben je echt op een ambachtelijke manier met je vak bezig. Dat is het mooiste wat er is. Dat is dan ook een product waar ik trots op ben, net als de boerenleverworst. Het zijn toch producten waar je je hart en ziel in kunt leggen.”

“We maken zelf droge worsten, ambachtelijk spek,
eigen rookworst, leverworst en ook onze nieuwe knoflook-kookworst”

Slagerij Huisman heeft dan ook alles in huis wat u van een ambachtelijke specialist mag verwachten. Van het heerlijke gekruid gehakt, de ouderwets lekkere saucijzen, het malse biefstukje tot en met de lekkerste vleesspecialiteiten. “We hebben een geweldige zomer gehad als het gaat om de barbecue. Mensen haalden zelf grote stukken vlees uit de winkel om het langer te laten garen, maar ook delen vlees werd veel gebruikt. Je merkt dat de kennis van de barbecue en de mogelijkheden die er zijn, toenemen en dat de mensen daar gebruik van maken. Mensen gaan meer experimenteren, omdat er veel aandacht voor de BBQ is in boeken, op televisie en op internet.” Aan grotere gezelschappen verhuurt Slagerij Huisman regelmatig de barbecue-apparatuur, maar duidelijk is dat ook steeds meer mensen een apparaat thuis hebben staan.

Vragen over allergenen
Net als alle andere ondernemers in de voedingsmiddelensector krijgt ook Slagerij Huisman steeds vaker te maken met wensen met betrekking tot allergenen en vragen daarover. “Vragen naar producten die glutenvrij zijn of die geen koemelkallergie veroorzaken komen vrijwel dagelijks voor. En we zijn weliswaar een slagerij, maar we spelen ook in op de trend dat steeds meer mensen vegetarische producten willen, onder meer via onze kant-en-klaar maaltijden, maar ook als het gaat om hapjes en buffetten.”

Pure producten
De Zaak vol Smaak Slagerij Huisman hecht waarde aan pure producten. “Transparantie en eerlijkheid worden steeds belangrijker, want vandaag de dag wil je alles kunnen traceren”, zegt Arjan Huisman. “Dan is het belangrijk dat je weet waar je vlees vandaan komt. We werken met vaste leveranciers van wie we weten dat ze de kwaliteit leveren waar wij voor kiezen. Dat geldt niet alleen voor de vleesleveranciers, ook de aardappelen en groenten voor de kant-en-klaarmaaltijden moeten van de allerbeste kwaliteit zijn. Dat is de basis van ons werk.” Of het afgesproken werk is, verschijnt tijdens het gesprek de aardappelleverancier met een verse lading kleiaardappelen. En even later staat een auto van de vleesleverancier bij Slagerij Huisman voor de deur. Om maar aan te geven dat het gaat om vers, vers en nog eens vers.

Exclusief Livar-vlees
Slagerij Huisman is de enige slagerij in Drenthe waar de klanten kennis kunnen maken met het exclusieve Livar-vlees. De oorsprong van deze bontgekleurde varkens ligt op de abdij van Lilbosch in Echt. Daar kunnen de varkens naar hartenlust in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Op de abdij worden de varkens met liefde verzorgd door de monniken. De maaltijd van de bijzondere varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen. “En dat proef je echt”, vertelt Arjan Huisman.
Eén van de unieke kenmerken die het Livar-vlees onderscheidt van ander vlees is de bijzondere leefwijze van het Livar-varken. Deze Limburgse varkens hebben het voorrecht om rond te mogen scharrelen in de frisse buitenlucht op een scharrelboerderij. Het Livar-vlees is doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het vlees een aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees heel mals en sappig blijft. De Livar-varkens doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livar-vlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

Vers lamsvlees uit Drenthe
Het Drentse lamsvlees heeft een karakteristieke smaak, waarvan Slagerij Huisman diverse specialiteiten hebben gemaakt, onder andere:
Het lamsgebakje: gekruid lamsgehakt omwikkelt met spek met een heerlijke kruidencreme erop.
Het lamspompoentje: de ‘biefstuk’ van het lam gekruid met peper, zout en rozemarijn.
heerlijk om in de oven te bereiden. Niet te vergeten heerlijke merquezworstjes en merquezburgers.

Buffetten, saladeschotels en hapjes
“We worden vaak gebeld voor het verzorgen van warmen en koud buffetten en hapjes als mensen een feestje hebben en voor een grotere groep iets lekkers op tafel gezet moet worden”, vertelt Arjan Huisman. De medewerkers van De Zaak vol Smaak regelen alles voor u. Handig bij bijvoorbeeld een verjaardag, een jubileum een bedrijfsfeest of een buurtfeest. Een ruim assortiment ambachtelijke salades
Saladeschotels
Voor elke smaak heeft De Zaak vol Smaak een heerlijke salade. Verse schepsalades voor op brood of een toastje. Onder andere onze filet American, onze heerlijke kip-kerriesalade enzovoort. Maar ook onze maaltijdsalades. Wat dacht u bijvoorbeeld van de verse huisgemaakte rundvleessalade, de scharrelsalade, pastasalade of de heerlijke kartoffelsalade. Wij hebben een ruime keuze in huis.
Hapjes
In Spanje heten ze tapas, in Frankrijk canapes. Arjan Huisman: “Bij ons noemen wij het gewoon de lekkerste hapjes.” Van een vertrouwde schotel met bijvoorbeeld verschillende lekkere worstsoorten, kaas en een gevuld eitje, tot aan een schaal met exclusieve hapjes waarmee mensen hun gasten zullen verrassen.

Zaak vol Smaak Slagerij Huisman
Brinkhofweide 2, Norg
www.slagerijhuismannorg.nl

Contact: 0592 – 612 322

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *