Met Karsten zelf asperges steken op zaterdagmiddag

Grand Café Hotel Karsten gaat elke zaterdagmiddag met hotelgasten en anderen die dat willen vanuit Norg naar de aspergevelden om te kijken hoe er gestoken wordt. De ontvangst bij Karsten is om 15.00 uur. De asperges van het veld worden daarna vers opgediend, als menu of apart gerecht. “Al naar gelang wat de mensen zelf willen. Ik vind het echt mooi zo’n streekproduct in de buurt. Dat nodigt uit om er wat extra’s mee te doen”, zegt Daan Veen van Karsten. De eerste rondleiding is op zaterdag 30 maart. De eerste rondleidingen zijn in Tynaarloo, in de loop van april vinden ze in Huis ter heide plaats, achter de aspergeboerderij aan de Kolonievaart.

Aspergemenu

Daan Veen: “We zijn nog bezig om het aspergemenu samen te stellen, maar dat wordt zeker heerlijk en verrassend, al zullen we het witte goud natuurlijk ook op de traditionele manier aan de gasten aanbieden, net als de aspergesoep.”

Aspergediners op programma: ‘Karsten kookt in de Kolonie’

Ook staan er aspergediners op het programma bij Hoorn. Eten in het veld of bij de aspergeboerderij, afhankelijk van de weersomstandigheden. Ook dat gaat in samenwerking met Karsten gebeuren onder de noemer ‘Karsten kookt in de Kolonie’. Er wordt gedacht aan een exclusieve vier- of vijfgangenversie. De data van de diners worden nog bekend gemaakt, maar het eerste diner zal naar verwachting half mei plaatsvinden.

Hermen Hoorn: “Er was altijd veel belangstelling voor de diners die we zelf regelden, maar als we de naam van Karsten er aan verbinden zullen er ongetwijfeld nog meer mensen interesse tonen.” Daarnaast kunnen de mensen in onze winkel ook alles krijgen voor een complete maaltijd. We verkopen ook verse aardbeien voor het nagerecht. En natuurlijk kunnen mensen de asperges proeven bij de diverse restaurants, waaronder Grand-café hotel Karsten in de regio. Op diverse plekken staan bij de restaurants speciale stoepborden waarop staat dat de asperges bij ons vandaan komen. En het is toch altijd net even lekkerder als het vers bij de boer, in dit geval de aspergeboer, vandaan komt.”

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *