Kunst op Nienoord bruist

Tijdens de 15e editie van de bruisende kunstbeurs Kunst op Nienoord op 13 en 14 oktober staat niet alleen de museumhal, maar ook het Koetshuis, de Oranjerie en tuin vol met mooie kunst. In totaal zijn er meer dan 150 kunstwerken te bewonderen en rechtstreeks van de kunstenaars te koop. De beurs biedt naast kunst ook demonstraties, workshops, lezingen en poëzie aan. Een evenement om niet te missen.

Zo zijn o.a. de kunstenaars Angelien Coco Martin uit Roden en Lonia Scholvinck uit Norg vertegenwoordigd en is Daan Nijman uit Roden presentator van Poëzie op Nienoord op zondagmiddag

Angelien Coco Martin heeft zich toegelegd op de menselijke figuur en portret. Zij werkt ambachtelijk en zo mogelijk naar levend model. Voor Kunst op Nienoord heeft ze het portret van Anna van Ewsum nagemaakt. Het praalgraf van Anna van Ewsum in de kerk van Midwolde diende als inspiratiebron en voorbeeld. Zij geeft demonstraties in het speciaal ingerichte Atelier op Kunst op Nienoord.

Lonia Scholvinck is opgeleid aan de Amsterdamse Rietveld Academie, waar haar leraar Jan Sierhuis haar grote inspirator was. Lonia is een echte colorist. De NATUUR-WADDEN-PARDEN en haar bijzondere BOSTUIN zijn onderwerp van haar olieverf schilderijen. De stijl is impressionistisch en haar motto: WAT JE ZIET MOET JE VOELEN! .

Kunst op Nienoord is een binnenbeurs met uiteenlopende disciplines; schilderijen en beelden, maar ook foto’s, keramiek, glaskunst, sieraden, gravures en een enkel ruimtelijk werk. Er is ook een buitenaanbod van beelden in de Engelse landschapstuin. Het koetshuis wordt ingericht als atelier met demonstraties tekenen, portret schilderen, houtbewerking en boetseren.

In de Ridderzaal van de Borg is er op zaterdagmiddag 13 oktober een lezing over het raakvlak van restauratie en kunstschilderen” door Randolph Algera.

Op zondagmiddag 14 oktober is er de poëziemiddag met voordracht van bekende dichters zoals Atze van Wieren, Ria Westerhuis, Are Meijer, Willem Tjebbe Oosterbrink, en Tonko Ufkes op het thema Opstand. Ook RSG De Borgen neemt deel aan deze middag. De 4e jaars leerlingen schrijven een gedicht n.a.v. het centrale thema Opstand. De drie winnaars dragen hun gedicht tijdens deze middag voor. Daarnaast wordt een aantal leerlingen uitgenodigd om gedichten van Vasalis en Kopland voor te dragen. Deze opdracht is onderdeel van het examen. De middag wordt gepresenteerd door: Daan Nijman

Zaterdag- en zondagmiddag kinderworkshop schilderen met Nel Douma van galerie Het Atrium.

 

 

Openingstijden en entree

De tentoonstelling is geopend op vrijdag 13 en zaterdag 14 oktober van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt Є 6,00 p.p. Kinderen t/m 7 jaar zijn gratis; kinderen van 8 t/m 14 jaar betalen Є 3,00; vrienden van het museum en museumkaarthouders zijn gratis. Deelname aan de workshop voor kinderen; toeslag van Є 2,00 op de entreeprijs. Deelname aan de lezing op vertoon van entreebewijs gratis. Deelname aan de Poëziemiddag; toeslag van Є 2,00 op de entreeprijs.
Reserveren gewenst via

Bereikbaarheid

Museum Nienoord ligt centraal in Noord-Nederland op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Gelegen aan de A7 15 minuten rijden vanaf de stad Groningen. Eenmaal aangekomen kunt u gratis parkeren op onze ruime parkeerplaats.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *