Irene Louters haalt € 2175,- op voor stichting ALS tijdens de Amsterdam City Swim

img_7071-2ALS….ja wat dan….
als je de diagnose ALS krijgt, wat kan je nog doen….
Bij ALS is er simpelweg geen ‘dan’ meer.
Dan is ‘wanneer’ het enige onvermijdelijke dat gaat komen

ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte en komt in Nederland bij 1500 personen voor. Jaarlijks komen er helaas 500 patiënten bij en overlijden er 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. De oorzaak van ALS is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na diagnose – is er voor deze 1500 patiënten helaas nog niet….

Irene, die zelf de diagnose MS heeft is de afgelopen maanden druk in training geweest om zich voor te bereiden op de Amsterdam City Swim. Tijdens de voorbereidingen was haar de 2 kilometer nog niet gelukt om te zwemmen, dus op wilskracht moest het dan maar gebeuren. Zondag om 13:30 was voor haar het startschot, en heeft ze samen met haar broer en schoonzus en duizenden anderen 2 kilometer en 17 meter in de Amsterdamse grachten gezwommen.

Het startschot kwam van Fernando Ricksen de oud-voetballer die zelf al enkele jaren leidt aan de ziekte ALS. Irene: ”Een lekker watertemperatuurtje van 19,7 graden, duizenden mensen die je aanmoedigen, dat er gewoon voor zorgt dat je gewoon door moet, op naar de finishlijn. Je weet waar je het voor doet. Ondanks dat ik zelf ziek ben wil ik klaar staan voor een ander en niet bij de pakken neer gaan zitten. Je bent tot heel veel in staat, als je maar doorzet. Het was ontzettend zwaar, maar ik heb het gehaald en ontzettend genoten”
Uiteindelijk is er meer dan €1.700.000 binnengehaald voor Stichting ALS

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *