Inzicht in energiebesparen – Start gratis energiescan voor MKB

zonneparkVrijdag 3 november start de tweede ronde van de MKB energiescan. De MKB energiescan worden aangeboden door de provincie Drenthe en geeft meer duidelijkheid hoe een ondernemer energie kan besparen in zijn bedrijf. De aftrap vindt plaats in de gemeente Aa en Hunze.

Energiegedeputeerde Tjisse Stelpstra: ‘Als provincie willen we het MKB helpen bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. Dit doen we door met hen de besparingsmogelijkheden inzichtelijk te maken en hen te begeleiden bij de uitvoering van deze maatregelen. Het Drentse MKB voert al de nodige besparingsmaatregelen uit. Er is echter meer nodig en het tempo moet omhoog. En door de inzet van de gratis energiescan wordt dit gestimuleerd.’

Klimaatroute.nl De energiescan is bestemd voor alle MKB’ers in Drenthe en wordt namens de provincie Drenthe uitgevoerd door het Klimaatroute.nl. De adviseurs van Klimaatroute.nl vertellen over de mogelijkheden om te besparen. MKB ondernemers kunnen zich bij hen aanmelden voor de gratis MKB energiescan. Daarnaast informeren de financieel adviseurs van de Drentse Energie Organisatie (DEO) de ondernemers uit de gemeente Aa en Hunze over de energielening Aa en Hunze.

Energiebesparing De provincie Drenthe stimuleert energiebesparing. Uit de praktijk blijkt dat een stimuleringsaanpak in Drenthe werkt. Deelname aan de energiescan geeft inzicht in de energie- bespaarmogelijkheden en energiebesparing levert geld op. Bovendien voldoet de ondernemer hiermee aan de wettelijke verplichting om energie te besparen.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *