Huishoudelijke hulp voor inwoners Noordenveld gewaarborgd

images (1)imagesIn verband met het te verwachten faillissement van Thuiszorgservice Nederland (TSN), heeft de gemeente Noordenveld gezocht naar de mogelijkheden die er zijn voor de voortzetting van de huishoudelijke hulp.

Wat betekent dit ?

Wethouder Alssema, portefeuillehouder wonen, zorg en welzijn:” TSN blijft tot – in ieder geval 28 maart 2016-  huishoudelijke hulp leveren in de gemeente Noordenveld. Na 28 maart wordt de huihoudelijke hulp door een andere aanbieder geleverd. De gemeente heeft met andere aanbieders van huishoudelijke hulp de afspraak gemaakt, dat zij de zorg van TSN, vanaf 28 maart overnemen. De continuïteit van de ondersteuning is voor de gemeente belangrijk ”

images (2)Brief aan betrokkenen

De inwoners van Noordenveld, die te maken hebben met TSN, hebben inmiddels van de gemeente een brief ontvangen waarin de veranderingen worden toegelicht.

Aanbod Stichting Familiehulp afgeslagen

Buurtzorg Nederland heeft stichting Familiehulp opgericht, om TSN te kunnen overnemen na een faillissement . De stichting Familiehulp heeft bij 137 gemeenten een aanbod ingediend om het contract van TSN over te nemen. Ook Noordenveld zit bij deze 137 gemeenten. Gerrit Alssema: “Wij hebben na zorgvuldige afweging besloten, het aanbod van stichting Familiehulp niet te aanvaarden.”

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *