Hou je van wandelen, kunst & cultuur? Loop dan mee met de Spektakeltocht op zondag 23 oktober

spektakel2015 035Een van de routes tijdens de 3e editie van de Spektakeltocht op zondag 23 oktober aanstaande is de kunst & cultuurroute van 15 kilometer, waarbij we lokaal talent de kans geven om zich aan de wandelaars te presenteren. We zijn erin geslaagd ‘oude bekenden’ te strikken en hebben fantastische nieuwe, creatieve en muzikale vondsten gedaan. Zij zullen je verrassen terwijl je door de prachtige natuur rondom Norg loopt.
Al vrij vlot na het vertrek vanuit het Bewegingscentrum tref je in de Garve Popkoor KLAZ uit Zeijen aan, met diverse dames uit Norg in de gelederen. KLAZ staat voor Koor Lekker Avondje Zingen en deze enthousiaste groep brengt een veelzijdig en gevarieerd repertoire, van hedendaagse pop tot oude soulnummers en Rock’n Roll.
We lopen een klein stukje door het dorp en belanden via de oude es tussen Norg en Westervelde in een tuinhuis aan de rand van het bos. spektakel2015 002Herma Stroetinga (bekend van RTV Drenthe) vertelt prachtige verhalen in het Drents en een Nörger Varfer laat hier zijn kunsten zien. We steken de Eenerstraat over en via een mooi bospad belanden we in de tent van de Boeren Business Club. Hier klinken de opzwepende klanken van twee djembé spelers.

spektakel2015-042Al swingend wordt de route vervolgd richting Langelo. Hier nog meer Nörger Varfers en iets met Herrie, De Beatles en André Hazes in het oude schooltje.
Er staan stoelen voor aandachtige luisteraars, maar de organisatie weet zeker dat het moeilijk zal worden om hier stil te blijven zitten! Bij Café Bralts kun je vervolgens lekker koffie drinken en treedt de Line Dance Groep uit Norg op; voetjes van de vloer en meedoen als je durft! We verlaten Langelo via het bos en de route brengt ons verder naar het Molenveentje. Hier laat Geesje van der Veen haar beelden zien die ze maakt van klei, aluminiumcement , steen en brons. Tot slot nemen we nog een kijkje bij de Vijversburg. Bewoner Herman Bos exposeert hier zijn foto’s van de dieren die hij rondom de Vijversburg tegenkomt. Je zult je verbazen! Lange afstandswandeling Ben je een ‘echte wandelaar’ die na 15 kilometer pas op de helft is? Ook dan ben je van harte welkom bij de Spektakeltocht! Het eerste gedeelte van de 30 kilometer tocht volgt het spektakel 035pad van de kunst & cultuurroute. In Langelo splitsen de routes zich en hebben we een extra lus gemaakt voor doorgewinterde lopers. In dit tweede gedeelte van de route is er weinig spektakel, maar wel heel veel natuurschoon om van te genieten! Kortom, er is op zondag 23 oktober genoeg te zien, te ervaren, te ontdekken en te genieten tijdens de Spektakeltocht in Norg! Starttijden, kosten en aanmelden Lange afstandslopers en deelnemers aan de kunst & cultuurroute kunnen tussen 09:00 en 09:30 uur starten vanuit het Bewegingscentrum Norg. Kinderen tot en met 12 jaar betalen € 3,50 voor deelname. Zij ontvangen sowieso een mooie herinneringsmedaille van ons. Ben je 13 jaar of ouder, dan bedragen de kosten € 5,00 exclusief medaille of € 6,00 inclusief medaille. Leden van de KWBN ontvangen € 1,00 korting.
Voorinschrijven kan tot 20 oktober via www.spektakeltochtnorg.nl

, of aan de balie van het Bewegingscentrum Norg.spektakeltochtnorglogometroutes2016

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *