Hotel Karsten op zelfde voet verder met wat accentverschuivingen

Freddy de Vries vindt het een eer om het hotel te mogen runnen

 

“Het bevalt uitstekend. Ik zie het als een grote kans, die ik graag met beide handen aanpak. Want lang niet iedereen krijgt de mogelijkheid om zo’n mooi hotel-restaurant, met zo’n goede naam en op zo’n unieke locatie over te nemen. Ik vind het een grote eer dat ik dit mag doen.” Sinds 1 maart is Freddy de Vries uitbater van Hotel Karsten. Hij heeft er met zijn team medewerkers zin in om de gastvrijheid – waar Karsten bekend om staat – te allen tijde voorop te blijven zetten en waar mogelijk nog verder te verbeteren.

Eigenlijk verandert er niet veel volgens Freddy de Vries. “Natuurlijk komen er hier en daar aanpassingen, maar dat is meer een kwestie van iets andere accenten leggen dan een andere koers varen. Zo is er een nieuw kassasysteem ingevoerd om de automatisering optimaler te laten verlopen. Dat is even wennen, maar het is nodig. Ook de menukaart gaan verfijnen, maar de basis blijft staan. Voorop staat dat we het onze gasten zo goed mogelijk naar de zin willen maken. Het mooie is dat dat al tussen de oren zat van de medewerkers. De vernieuwde menukaart gaat na de paasdagen in.” Tijdens de paasdagen (op 1 en 2 april) is er een aantrekkelijk paasmenu.

Gezonde zaak

“Ik wist natuurlijk al dat het een gezonde zaak was en dat merk ik nu ook elke dag. We hebben veel vaste gasten, zowel in het restaurant als in het hotel. Hotel Karsten in nationaal en internationaal bekend, zegt Freddy de Vries. “Ze komen uit de naaste omgeving maar ook uit andere provincies en het buitenland. Dat is mooi om te merken. Je moet natuurlijk wel altijd je best blijven doen om ervoor te zorgen dat ze ook in de toekomst naar Norg blijven komen. Ook kiezen veel zakenlieden voor een verblijf bij ons. We doen het echt samen als team. Dat is mooi.”

De vorige eigenaars, Kees en Cella Schouten, zijn deze maand op de achtergrond nog beschikbaar om Freddy de Vries en zijn team met raad en daad bij te staan. “Af en toe hebben we een overlegmomentje, dat is mooi.” Freddy de Vries heeft inmiddels met diverse andere ondernemers in Norg kennisgemaakt. “Zo langzamerhand leer je iedereen wel een beetje kennen, dat kan ook niet allemaal tegelijk.”

Aantrekkelijk zijn en blijven

Het hotel is voor evenementen als de Fiets4Daagse, de TT in Assen en de Slag om Norg al weer volgeboekt. “Maar we willen ook voor de regio aantrekkelijk zijn en blijven”, zegt de nieuwe uitbater. “We denken bijvoorbeeld ook aan de introductie van high tea, high beer en high wine en wellicht kunnen we voor de actieve wielerliefhebbers een goed pastamenu op de kaart zetten. Maar dat gebeurt niet in een keer. Stukje bij beetje blijven we verfijnen. En zeker niet radicaal anders, want dat past niet bij Hotel Karsten.”

www.hotelkarsten.nl

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *