HFC Haarlem pakt Vierkamptitel Feest4Daagse

Na jaren achter elkaar meegedaan te hebben om de podiumplaatsen is het team van HFC Haarlem voor de tweede keer (eerder in 2011) keer winnaar geworden van de Vierkamptitel tijdens de Norger Feest4Daagse. De opluchting bij captain Jasper Boer was groot. Op het podium aan het Oosteind werd aan hem de beker uitgereikt. Uiteraard werd het behalen van de titel op gepaste wijze gevierd.

Even daarvoor werden het Eenige Team en Tapfit naar het podium geroepen voor de gedeelte tweede prijs. De beslissing viel pas op het laatste spelonderdeel waarbij de frikandelleneter van Tapfit moeite had de typisch Nederlandse lekkernij weg te werken. Er moesten drie van deze snacks worden gegeten alvorens de deelnemers konden beginnen aan de hindernisbaan en het trekkertrekgedeelte.

 

Er werd zondagavond afscheid genomen van Dini Dorenbos, die 20 jaar lang deel heeft uitgemaakt van het bestuur van de Feest4Daagse. Van penningmeester Henk Boelens kreeg ze een boeket bloemen uitgereikt en een cadeaubon. De muziek op de laatste avond werd verzorgd door Switch en er was een kort gastoptreden van Voice-winnares Maan. Helaas was de geluidskwaliteit een beetje onder de maat. Eerder deze week traden MMOOZZ – samen met Rene Karst en Stef Ekkel – (donderdag), de Corona’s (vrijdag) en de Euros (zaterdag) op. DJ Olaf was er natuurlijk ook elke dag bij.

Vier dagen lang was het dorp zonovergoten en bleef het in de avonduren gewoonweg zwoel, wat het feest extra cachet gaf. De horeca deed in ieder geval goede zaken. Wat ook dit jaar weer opviel was de grote afwisseling in activiteiten. Naast de muziek was er dus voor werkelijk iedereen wel wat te doen. Een kleine opsomming: sjoelen, klaverjassen, hindernisbanen, fietstocht, darten, biljarten, Murphy’s Quiz, spelletjes voor kinderen, loopfietsrace, beachvolleybal, braderie, vissen, klootschieten en jeu de boules. Dan was er ook nog het rode-draadspel waarbij de teams mobieltjes moesten inzamelen voor het goede doel, Stichting Opkikker. Met de mobieltjes werd vervolgens gesjoeld op een enorme sjoelbaan. In totaal hebben de teams ongeveer 1200 mobieltjes ingezameld, wat betekent dat er ongeveer voor 2400 euro is opgehaald, zo maakte de organisatie op de slotavond bekend.

Er werden controles uitgevoerd met betrekking tot het geluid van de muziek. Daar was enige kritiek op te horen, maar als een vergunning wordt afgegeven moet er ook gehandhaafd worden. Desondanks was de muziek vrijwel alle avonden in het hele dorp te horen tot het afgesproken tijdstip.

Norg kijkt terug op een mooie twintigste editie van de Feest4Daagse. Bestuur en organisatoren van het spelgedeelte hebben er samen met vrijwilligers, deelnemers, bezoekers en sponsors weer een mooi feest van gemaakt.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *