Het mysterie van het Molenduinspook

Op vrijdag 25 januari 2019 waren er in de Molenduinen in Norg spoken rond. Wie ze wil zien en de daarbij behorende spanning wil ervaren kan meedoen aan een heuse spokentocht en tussen 18.30 en 19.30 uur starten vanuit het Bewegingscentrum Norg. Een aantal enthousiastelingen wil het mysterie rond het Molenduinspook ontrafelen en vraagt daarbij de medewerking van iedereen vanaf tien jaar. Voor jongere kinderen is de tocht niet geschikt.

Opgeven kan bij de balie van het Bewegingscentrum. De kosten bedragen vijf euro voor kinderen tot en met twaalf jaar en € 7,50 voor iedereen die ouder is. Dat is inclusief een hapje en een drankje. Opgeven kan tot en met 18 januari. Het is de bedoeling dat er groepjes van maximaal vijf personen worden gevormd. Dit houdt verband met de effecten onderweg.

De initiatiefnemers stellen dat het een enge griezelige avond kan worden, maar dat de avond erg gezellig wordt afgesloten in het Bewegingscentrum.

Het mysterie van het Molenduinspook…
Het gebeurde in het jaar 1986…
Het Molenduinspook werd dat jaar voor het eerst gezien rondom het voormalige openluchtbad van Norg. Hij hing na sluitingstijd regelmatig rond het diepe bad en maakte gekke sprongen van de hoge en lage duikplank. Daarbij produceerde hij ook van die vreemde geluiden, die
galmden over het zwembad. Dit tafereel werd regelmatig waargenomen en bevestigd door de campinggasten
die elke zomer doorbrachten op de Molenduincamping,
grenzend aan het zwembad. De jeugd van toen heeft vol overgave drie jaar lang hun best gedaan om de ‘zwartzwemmende’ Molenduinspook te verdrijven, maar het spook liet zich niet zomaar wegjagen en pakken door de Norger jeugd.

Dit bleek wel uit het feit dat het badpersoneel de volgende ochtend vaak de grote natte voetafdrukken van het spook tegen kwamen en er weer allemaal closetpapier was verdwenen uit de toiletten en niet te vergeten, die geur , die wel een paar uur bleef hangen! Toen in 1988 de
poort van het Molenduinbad definitief op slot ging, werd het stil rond het Molenduinspook. Nu – jaren later – zijn er weer voetafdrukken gevonden in de omgeving van het voormalige openluchtbad, die wel heel veel lijken op die van het Molenduinspook!

Na gedegen onderzoek en het uitvoeren van DNA-testen, is gebleken dat de afdrukken wel degelijk die van het Molenduinspook zijn. Ook gebeuren er sinds kort vreemde dingen rond het huidige Bewegingscentrum en overdekte zwembad. Zo kan het maar zo zijn, dat de verlichting af en toe aan en uit gaat, aparte geluiden worden waargenomen en weer dezelfde vreemde geur rond het complex hangt. Ook gaat het soms vanuit het niets heel hard waaien?

Alles wijst er op dat het Molenduinspook is teruggekeerd naar dit terrein… Wat kunnen we doen om het mysterie rond het Molenduinspook op te lossen. Het zou mooi zijn als jong en oud meedoet om het grote mysterie op te lossen.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *