GELDAUTOMATEN RABOBANK EN ING BEIDE WEG UIT NORG; EEN GELDMAAT KOMT TERUG

De geldautomaten van de ABN-AMRO, Rabobank en ING-Bank krijgen een nieuw uiterlijk en een nieuwe naam. Ze heten voortaan ‘Geldmaat’ en gaan er allemaal geel uit zien. Dat hebben de drie grootste banken in Nederland gezamenlijk afgesproken. Het opnemen van contant geld is in ons land sterk afgenomen. Bovendien kan in de nieuwe opzet 60% van de huidige geldautomaten worden afgestoten. Voor Norg betekent dit dat de geldautomaten van de Rabobank (in MFA De Brinkhof) en die van de ING-Bank (in de Poiesz Supermarkt) beide zullen verdwijnen.
“Daar komt in ons dorp één ‘Geldmaat’ voor terug waar zowel geld opgenomen als gestort kan worden”, zo blijkt uit navraag van de ‘Belangenvereniging Norg’ bij beide banken. “Op welke lokatie de nieuwe Geldmaat gaat komen, is nog niet bekend. Dat kan op één van beide huidige lokaties zijn, maar ook op een nieuwe plek. De banken kijken gezamenlijk naar een nieuwe geografische verdeling en tevens naar welke lokaties (onderkomens) er wel en niet geschikt zijn. Wél is toegezegd dat er sowieso een Geldmaat in Norg komt. Inwoners hoeven niet bang te zijn dat ze straks geen contant geld meer kunnen opnemen of storten”, aldus de Belangenvereniging Norg.
Er is nog niet bekend wanneer de wijzigingen exact worden doorgevoerd. De banken nemen een periode van twee jaar in acht om de omvorming in heel Nederland te bewerkstelligen. De Belangenvereniging Norg geeft tevens aan er op toe te zullen zien dat de nieuwe Geldmaat op een logische/centrale plaats in Norg komt, zo laten ze weten. Bij voorkeur op de huidige lokatie van de Rabobank-automaat bij De Brinkhof. Bovendien moet de nieuwe Geldmaat 24 uur per dag toegankelijk zijn en altijd voldoende kunnen uitkeren. Zo zal hij voorafgaand aan evenementen extra moeten worden bijgevuld.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *