GOMOS kampioen 2e klasse K – historische promotie

informatiebundel versie 1.3GOMOS heeft door de reguliere 5-0 overwinning op laagvlieger MKV’29 uit Leeuwarden het kampioenschap binnengehaald van de tweede klasse K. Historisch, omdat de club uit Norg nog nooit zo hoog speelde. Zelfs in de hele gemeente Noordenveld speelde ooit een club op dergelijk hoog niveau als was Roden er een paar keer dichtbij.

Het pleit was al snel beslecht want in de eerste minuten wist de Norger ploeg al te scoren op het goed gevulde sportpark Schapendrift. Daarna richtte MKV ’29 zich op en toonde zowaar af en toe war aanvalslust. Maar ook werd duidelijk waarom de ploeg zo weinig scoort. Er is een gebrek aan daadkracht in de voorhoede. GOMOS zette in het laatste kwartier van de eerste helft een tandje bij een scoorde twee keer, zodat snel duidelijk was dat het kampioenschap de geelzwarte formatie niet meer kon ontgaan.

De doelpunten in de eerste helft kwamen van Jannes Siegers, Ivo Drenth en Guid0 Koolen. In de tweede helft viel weinig meer te genieten en maakte GOMOS het karwei in het laatste kwartier af door opnieuw goals van Ivo Drenth en Guido Koolen. Gejuich, vuurwerk, champagne en bloemen. Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd een kampioensschaal uitgereikt aan aanvoerder Guido Koolen en Roy Slachter.

Op initiatief van de Bussiness Club van de vereniging vloog een vliegtuigje met een spandoek ‘GOMOS trots van Noordenveld’ over Norg, Roden en Peize om het feit dat GOMOS volgend jaar eersteklasser is er nog maar even in te wrijven bij de concurrentie. Tafel20-eigenaar Maikel Spijkerman bood het team een gratis etentje bij hem aan. Hij had dat vorig jaar beloofd dat als GOMOS dit seizoen weer kampioen zou worden de eerste selectie bij hem mocht komen eten.

Bij de kantine was het nog lange tijd feest.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *