Gerard Willenborg lijsttrekker CDA Noordenveld

yi4lszx2_400x400Tijdens de algemene ledenvergadering van 30 november is ook de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Het bestuur van het CDA Noordenveld heeft de conceptlijst begin november vastgesteld en deze conceptlijst is ongewijzigd overgenomen door de leden.

Op de eerste plaats staat de huidige fractievoorzitter van het CDA, Gerard Willenborg (Peize). Op de tweede plaats staat Harm Holman (Steenbergen), die ook nu namens het CDA in de gemeenteraad zitting heeft. Op de derde plaats staat Emmaly Scheepstra (Een), die bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer die dit jaar zijn gehouden op de kandidatenlijst voor Drenthe stond. Op plaats vier staat onze nieuwe kandidaat Astrid Westra-Wagena uit Roden en op plaats vijf staat Jacob Ketelaar uit Een. De overige plaatsen worden ingevuld door CDA-ers uit onze gemeente. Met deze kandidaats gemeenteraadsleden presenteert het CDA trots een kwalitatief goede en diverse lijst.

 

De algemene ledenvergadering heeft ook ingestemd met het voorstel van het bestuur om voor en na de verkiezingen samen te werken met de Christen Unie. Een lijstverbinding met de Christen Unie, zoals dat bij de voorgaande gemeenteraadsverkiezingen aan de orde was, is bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. niet meer mogelijk op grond van wettelijke bepalingen die van kracht zijn geworden. CDA en CU zullen ook gezamenlijk de coalitiebesprekingen ingaan na de verkiezingen van 21 maart a.s.

Het CDA-bestuur heeft in oktober over deze samenwerking gesproken met het bestuur van de Christen Unie. De CDA-leden hebben inmiddels ingestemd. De formele instemming van de CU-leden moet nog worden verkregen.

 

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *