Expositie leerlingen bij 25 jaar Wereldwinkel Norg

kunstwerken wereldwinkel 001kunstwerken wereldwinkel 007De Wereldwinkels laten mooie en lekkere producten maken in ontwikkelingslanden. Daardoor kunnen de mensen daar een bestaan opbouwen: zelf zorgen voor huis, voedsel en kleding voor hun gezin. Ook kunnen de kinderen dan naar school in plaats van naar het werk. Zo krijgt hun toekomst in eigen land

weer perspectief. Met deze visie kwamen Laura Melchior, Els Pheifer en Juliette Todaro samen met onlangs naar De Hekakker om dit met beelden, verhaal of poppenspel te illustreren. Daarna zijn de kinderen over het onderwerp gaan knutselen of schilderen op echte schilderdoekjes. Die doekjes werden door de Wereldwinkel aangeleverd.
Alle schilderijen en knutsels zijn in de Brinkhof tentoongesteld. Op vrijdag 10 april 15.30 uur waren enkele kinderen uit verschillende groepen aanwezig bij de opening, die plaatsvond onder Afrikaans tromgeroffel. De kinderen, hun ouders en grootouders en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd de kleurrijke expositie in de Brinkhof te bekijken. De kunstwerken zijn t/m 17 april te bewonderen. Op die dag is de viering van 25 jaar Wereldwinkel Norg.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.