Er blijft nog maar een Norgermarkt over

Onder het motto ‘Samen de schouders eronder’ is vorig jaar door een aantal partijen het initiatief genomen om de noodlijdende  Norgermarkt weer op te laten bloeien. De inzet van al deze partijen resulteerde erin dat op de laatste dinsdag van juli een redelijk ‘ouderwetse’ Norgermarkt plaatsvond door de komst van ruim 375 paarden en pony’s op de brink aan het Oosteind, een warenmarkt, veel publiek en een gezellige sfeer.
Voor 2019 willen de Boermarke Oosteind, de Boermarke Westeind en de organisatoren deze ingeslagen weg voortzetten, maar wel met enkele veranderingen. Zo wordt er voor gekozen om vanaf 2019 door te gaan met één Norgermarkt per jaar op een nieuwe datum, de laatste zaterdag in juli. De andere twee Norgermarkten, in april en mei komen te vervallen.

Dit jaar is de traditionele Norgermarkt op zaterdag 27 juli met naar verwachting weer een grote aanvoer van paarden en pony’s, een groter en gevarieerder aanbod van kramen, leuke kinderactiviteiten en een gezellig muziekprogramma. Met name de warenmarkt is veel bezoekers de laatste jaren een doorn in het oog, door het ondermaatse aanbod van en de aanwezigheid van steeds minder kramen. De door de tijd achterhaalde braderie-achtige setting moet het duidelijk afleggen tegen de sfeer van de vele fairs die steeds meer in de omgeving plaatsvinden. Norg heeft dan nog twee braderie-achtige evenementen aan het Oosteind die een week na elkaar plaatsvinden, want tijdens de Feest4Daagse die begin augustus plaatsvindt is er steevast een braderie op de zondagmiddag. Ook staan er weer kramen op diverse zondagen op de Brinkhofweide, aangevuld met een mini-kinderkermis in mei.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.