EERSTE SCHOP DE GROND IN VOOR INVALSWEG OOSTERVELD NORG

img_4926Een bijzondere dag voor Norg. Wethouder Henk Kosters zette symbolisch de eerste schop in de grond als start van de realisatie van de nieuwe woonwijk Oosterveld in Norg. De handeling vond plaats ter hoogte van de Oosterveldweg (kruising Peesterstraat/Bonhagen) in Norg onder toeziend oog van diverse belangstellenden. Onder hen diverse vertegenwoordigers van de Zakenkring Norg en omstreken en pleitbezorgers van de aanleg van de nieuwe wijk. (meer foto’s op facebook.com/ditisnorg)

Ook Jan Stroetinga, die een enorme stapel brieven aan de gemeenteraad richtte over het plan, was aanwezig. Nadat wethouder Henk Kosters de eerste schop in de grond had gezet en een echte Drentse kei naar boven haalde, was het de beurt aan Stroetinga – die thuis de vlag had uitgehangen om het gebeuren te vieren- om te gaan scheppen. Met genoegen werd vervolgens door een twintigtal mensen symbolisch in de aarde gewoeld.

De komende maanden wordt de eerste fase van het plan Oosterveld bouwrijp gemaakt. Hierbij wordt onder andere grondwerk uitgevoerd, de riolering aangebracht en de Oosterveldweg wordt voor ongeveer de helft aangelegd. Voor de realisatie van de tweede fase van het plan komt dit najaar nog een voorstel in de gemeenteraad van Noordenveld vertelde de wethouder. Rekening houden met goedkeuring door de raad en eventuele bezwaren kan de uitgifte daarvan waarschijnlijk eind volgend jaar van start gaan.

De afgelopen maanden is voor het deel waar de werkzaamheden worden uitgevoerd in het veld een archeologisch onderzoek uitgevoerd. In dit onderzoek zijn beperkt grondsporen aangetroffen, maar die geven geen aanleiding om dit nog verder te onderzoeken. Ondanks de geluiden over mogelijke verstoring van het foerageergebied van vleermuizen is uit recent onderzoek gebleken dat er met dit werk geen conflict wordt veroorzaakt met de Flora- en faunawet of de Wet natuurbescherming ten aanzien van soortbescherming. Met andere woorden: de werkzaamheden kunnen beginnen!

Het werk wordt uitgevoerd door aannemer Roelofs uit Den Ham en namens de gemeente gaat de heer Henrie Bolt toezicht houden op de werkzaamheden.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *