Eerste dag SGW Norg zit erop – ook vandaag genieten van toppaardensport

Regen, onweer, maar gelukkig ook volop zonnige perioden… De eerste dag van de Noordelijke Kampioenschappen SGW (Samengestelde Wedstrijd) kende alle weerstypen die er maar mogelijk zijn in dit jaargetijde. Vanaf acht uur waren de ruiters actief. Eerst met de dressuur, daarna het onderdeel springen
en tot slot eventing, wat het meest aansprekende onderdeel is van de SGW.

Al maanden zijn vrijwilligers bezig om deze wedstrijd voor te bereiden, onder meer door het bouwen van de diverse natuurlijk hindernissen in het bos. Afgestemd op de diverse klassen waarin de deelnemers aan de wedstrijden meedoen. Een hogere klasse betekent veelal ook hogere hindernissen. De parcoursbouwers zijn dan druk in de weer om snel alle hindernissen op de juiste hoogte af te stellen.

Duidelijk zijn de verschillen in combinaties. De een heeft diverse weigeringen omdat ruiter en paard nog aan elkaar moeten wennen, een ander springt en schijnbaar moeiteloos overheen. Zoals gebruikelijk is de meeste belangstelling bij de waterbak. Altijd een spectaculair onderdeel. Met goed verduidelijkend commentaar van jurylid Albert van Burghsteden, die het publiek vertelt wanneer er sprake in van een weigering en welk alternatief voor de waterbak is toegestaan.

Zondag 26 augustus is de tweede dag van de SGW, met de sterkste ruiters en amazones. Het beging morgen om 08.00 uur met de dressuur, gevolgd door het springen (10.30 uur) en het eventingonderdeel vanaf 11.00 uur. Een bezoek meer dan waard.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *