Een geslaagde en feestelijke uitvoering van gymnastiekvereniging Kracht & Vriendschap

Afgelopen zaterdag was het dan zover: de jubileumeditie van de tweejaarlijkse uitvoering van gymnastiekvereniging K&V met als thema “K&V hangt de slingers op”. Omdat de vereniging jarig is, werd er getrakteerd op een groot feest met vele genodigden. Met hulp van de vele vrijwilligers en Soundlink was de sporthal van De Brinkhof omgetoverd tot een echte feestzaal. Een grote taart in het midden van de zaal, de ballonnen en de vele slingers maakten deze uitvoering tot een waar groot feest!

Tijdens de generale repetitie werden de laatste puntjes op de i gezet door leiding en jeugdleden en was ook de toestelcommissie snel op elkaar ingespeeld zodat er vlot op-, af- en omgebouwd kon worden. De kinderen genoten toen al zichtbaar van de gehele entourage met een licht- en geluidsshow verzorgd door Soundlink.
Vanwege het jubileum van de vereniging werd een wedstrijd georganiseerd onder de titel ‘Heel K&V bakt’.

Door kinderen, ouders en vrijwilligers was er druk gebakken en maar liefst 60 taarten werden er vanaf 18.00 uur binnengebracht. Een grote en belangrijke taak voor onze echte Bakker Bas van Esch die samen met het oudste lid Dientje Dermois en jongste lid Kaithlyn Steenbergen de jurering op zich heeft genomen en alle taarten heeft geproefd. Er werd gejureerd op basis van algehele indruk, smaak, opbouw, kleur en decoratie. Tijdens de uitvoering werd de winnaar bekend gemaakt: Jan Kamminga met een prachtige taart opgebouwd uit diverse smaakvolle lagen en prachtig gedecoreerd. Merle Rozema en Greetje Eggens werden tweede resp. derde in deze wedstrijd. En allemaal mogen ze naar Bakkerij Van Esch voor een rondleiding en onder deskundige begeleiding een eigen taart bakken.

Toen het publiek, 350 aanwezigen, plaats had genomen werd de uitvoering om 19.00 uur geopend met een heuse polonaise door de kinderen onder leiding van de trainers Afien, Jos en Zwanet. Na de opening door voorzitter Judith Horstman werd de microfoon overgenomen door Karin van Engelenhoven die de avond deskundig aan elkaar praatte met informatie over de vereniging, de diverse groepen, het lesaanbod, sponsoren en andere wetenswaardigheden.
Vervolgens barstte het feest los met maar liefst 12 spectaculaire optredens van de jeugdleden waarbij werd gestart met een Gemaskerd Bal door de turnselectie. Vervolgens werd het Kerstfeest gevierd met cadeautjes en gingen we onder leiding van Jos door naar Spanje voor het Stierenrennen van de sport- en spelgroep. En toen was het opeens Valentijnsdag met een prachtig optreden van de meiden van een van de groepen toestelgym. En natuurlijk mocht een Verjaardagsfeest ook niet ontbreken en werd voor de pauze afgesloten met het enge Halloweenfeest.
In de pauze stond er koffie en thee klaar met een stukje van de eigen, heerlijke, gebakken taarten. Ook de kinderen hebben hiervan genoten en konden even bijkomen van de spanning.
En toen was het Dierendag en sprongen en renden diverse dieren door de zaal, die prachtig waren geschminkt. Onder hen de achtjarige Janne die zelf haar eigen kostuum heeft genaaid.

Vervolgens was het de beurt aan de oudste meiden van de vereniging die in deze samenstelling voor de laatste keer meededen aan de uitvoering en onder leiding van Afien het Vrijgezellenfeest uitbundig hebben gevierd. Daarna waren het de stoere jongens die tijdens een Danceparty hun kunsten lieten zien en het publiek zwaar onder de indruk achter lieten.

Het publiek kon vervolgens genieten van een spectaculair dansoptreden olv Simone Aron. Kinderen in alle leeftijden lieten zien dat ook dansen een feestje is. Daarna waren we zo maar aangekomen in Tirol en was het publiek aanwezig bij de Après Ski-party van sport- en spelgym.
De uitvoering werd afgesloten met een hilarisch Bruiloftsfeest waarbij het huwelijk werd gesloten tussen Zwanet en Roos, hoe bijzonder kun je het hebben.
Om ook in de feestvreugde te delen, zijn de bewoners van de Wiekslag en De Omloop zondagochtend getrakteerd op gebak door de vereniging.

Dat K&V feest kan vieren, is zaterdag wel duidelijk geworden! Met zoveel leden en optredens laat K&V maar weer zien dat sport & spel, dans, turnen en gymnastiek van alle tijden is. Alle foto’s zullen via de facebookpagina te zien zijn, www.facebook.com/KenVNorg. K&V dankt nogmaals iedereen die door zijn of haar inzet en bijdrage deze uitvoering tot een feest heeft gemaakt.
Wil je meer weten over onze vereniging? Kijk dan voor het lesaanbod eens op onze website, www.kv-norg.nl.

  Je kunt drie proeflessen volgen om te kijken of het wat voor je is. Kom gerust naar de lessen toe!

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *