Dertiende editie Worteldagen geopend

Het festival Worteldagen in 2018 wordt voor de dertiende keer in Norg gehouden. De spetterende openingsact werd verricht door leerlingen van basisschool De Hekakker, waarna Bob Verheijden van Academie Minerva het openingswoord hield. Hij stelde dat Norg trots mag zijn op het unieke festival. Het thema dit jaar is “Onuitputtelijk”.
Dit jaar doen 46 studenten van kunstrichtingen uit Groningen (Hanze hogeschool, academie Minerva Time Based Design), Utrecht (hogeschool voor de Kunst Utrecht), Leeuwarden (Hanze hogeschool, academie voor Popcultuur) en Zwolle (hogeschool voor de kunst ArtEZ) aan Worteldagen mee.

Worteldagen ontleent haar naam aan “het wortelen in je vak, het wortelen in Norg.” De deelnemende studenten zijn veertien dagen voorafgaande aan het festival bezig met onderzoek en het maken van een performance van zeven tot tien minuten. Een Worteldagen “route” is een aaneenschakeling van 4 kleine voorstellingen in het tijdsbestek van een uur te zien, die u onder publieksbegeleiding kunt ervaren, wandelend of per fiets. Alle routes starten bij het festivalterrein Kunsterf Norg, Binkstraat 1, 9331 JE Norg. Zaterdag, zondag en maandag vanaf een uur in de middag en zaterdag en zondag ook ’s avonds vanaf half acht.

Studenten werken veertien dagen op locatie in de unieke natuur van dit monumentale dorp. De studenten worden begeleid door vakdocenten en professionals.
De workshop van 2018 is georganiseerd en gegeven door Dirk Bruinsma van de Peergroup.
Festival Worteldagen is zowel een kweekvijver als een springplank. Zo doen de studenten praktijkervaring op en vergroten ze hun netwerk. De deelnemers krijgen tijdens Festival Worteldagen een laboratorium aangeboden hebben de vrije hand om zichzelf en hun productie aan landelijke festivals, werkplaatsen, productiehuizen en media te presenteren.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *