De Koperen Tuin zit zonder uitbaters

photoUitbaters Ron en Jolanda Koops van Restaurant De Koperen Tuin zijn plotseling van het toneel verdwenen. Sinds een aantal dagen zijn de deuren van het restaurant aan het Westeind gesloten. Naar verluidt zijn ze van het ene op het andere moment vertrokken. Het is de derde keer in enkele jaren tijd dat de uitbaters van het restaurant op deze locatie er mee stoppen. Kor Giroldi had met De Klokbeker het hele complex onder zijn hoede, maar hij ging failliet. Via een curator werd de zaak verkocht aan Arjan en Mariëlle van Son. Het hotelgedeelte ging verder als Hotel Norg en eerst werden Jaap en Imka Buring eigenaar van restaurant ’t Elfde Gebod. Het pachtcontract met de twee werd beëindigd waarna Jolanda en Ron Koops nog geen jaar geleden hun intrek namen in het restaurant. Zij doopten het om tot De Koperen Tuin. De aankleding werd aangepast, maar dat leidde klaarblijkelijk niet tot de gewenste bezoekersaantallen. Naar verluidt hebben de uitbaters van De Koperen Tuin problemen met het betalen van de rekeningen van een aantal van hun leveranciers.

4 Comments

 1. Naar verluidt is dit verhaal gebaseerd op aannames en niet gebaseerd op geverifieerde feiten bij de betrokken partijen. Naar verluidt slecht afgeleverd sensationeel journalistiek stuk en erg jammer dat je op deze manier je lokale krantje moet vullen.

  • Goedemorgen,

   Misschien ook zelf even bellen naar datgene of wat je schrijft klopt. Er is wel degelijk gevraagd om reacties. De feiten zijn dat de uitbaters met de noorderzon zijn vertrokken en niemand tekst en uitleg wensen te geven tot dusver.

   Willem Bakering

 2. Dit is niet de eerste keer dat Ron Koops met de noorden zon is vertrokken. Een aantal jaren terug heeft hij een hotel in Aalden gehad, namelijk het wapen van Aalden ook hier is hij zonder iemand iets te vertellen vertrokken. Hij heeft de nabestaanden die er ook bij inzaten achter gelaten met veel schulden. Dit is Ron Koops zijn werk hij neemt een hotel, restaurant of café over en als het niet loopt gaat hij er stiekem vandoor en laat iedereen achter.Het is een achterbaks gluiperd.

 3. En dan ook eens ondonderzoek doen naar de rol van de verhuurder!!

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *