Bezwaar tegen dwangsom permanente bewoning

De Stichting Norgerduinen gaat namens mevrouw Watermulder-Douwes bezwaar maken tegen de dwangsom van vijftienduizend euro die de gemeente Noordenveld onlangs heeft opgelegd in verband met permanente bewoning van een huisje in de Oosterduinen.

Volgens Sjoerd Driest van de Stichting Norgerduinen is het zogenaamde bewijs van de gemeente, verzameld door het bedrijf MB-All B.V., zo mager dat het bezwaar maken een goede kans van slagen heeft. Zelfs het hebben van een telefoonaansluiting in een recreatiewoning wordt volgens hem als bewijs aangevoerd voor permanente bewoning. “Er ligt hier in Oosterduinen dertig kilometer telefoonkabel in de grond. Waar zou dat nou voor zijn?”

Het bezwaar moet voor 20 augustus bij de gemeente liggen. Vanwege de vakanties van iedereen zal het lastig worden om voor die datum een volledig en uitgebreid bezwaarschrift in te dienen.
Het wordt dus in eerste instantie een pro forma bezwaar.

1 Comment

  1. Hallo, ik ben een gepensioneerd ingezetene van de Gemeente Rijssen/Holten.
    Mijn hoofdverblijf is mijn recreatiewoning en sta ook ingeschreven op dat adres.
    Onlangs een brief van de Gemeente gekregen dat ik voor 1 oktober een ander hoofdverblijf moet hebben. Maw, ik moet als AOW-er een tweede woning huren of kopen. Ik heb nu een jurist in de arm genomen.
    Ik had ook aan de Gemeente een voorstel gedaan om een gedoog beschikking, dat ik er kan blijven wonen tot dat de recreatiewoning verkocht wordt. Dat zullen zij niet doen is mij door hun vertelt. Zij dreigen meet een dwangsom van 2000 euro in de maand tot een totaal van 50.000 euro. Ik had ook een aanbouw willen realiseren om daar in mijn atelier te kunnen schilderen. De gemeente Rijssen/Holten liet mij wel een paar keer de tekening aan te laten passen, omdat het iets te groot was. Toen ik dat gedaan had kwamen zij mij vertellen dat de omgevingsvergunning geweigerd zou worden omdat ik er ingeschreven stond. Toen ik de tekeningen indiende stond ik al ingeschreven op dat adres. Hier weer hetzelfde, ook weer dreigen met dwangsommen. Inmiddels heb ik de dakspanten laten afbreken, met als resultaat dat het mij veel geld heeft gekost aan materiaal. Ik ga al 20 jaar naar Roemenië om daar de arme Roma bevolking te helpen, met o.a. nieuwe daken, nieuwe vloeren, een jonge met klompvoeten 3x laten opereren, met kinderen naar de tandarts, enz enz. Ik had daar een caravan. Maar als zo vaak bij deze bevolkingsgroep wordt er vaak hoe langer hoe meer van je geëist. Ik heb mijn caravan, een oudje, weer mee genomen naar Nederland en heb hem in mijn tuin bij de recreatiewoning gezet. Na een poosje kreeg ik ook weer het bevel om de caravan te verwijderen, zij beschouwen dat als een bouwwerk om het woongenot te vergroten. Hier werd in dezelfde brief ook gedreigd met een dwangsom als de caravan niet verwijdert wordt. De caravan heb ik nu weggegeven aan Poolse mannen die de dakspanten etc. hebben afgebroken. Een ander gezin moest de caravan die naast hun recreatiewoning stond ook verwijderen. De caravan mag nu wel op hun oprit staan en het dossier is bij deze gesloten schreef de Gemeente. Ik zei dat tegen de Gemeente en zij bevestigden dat niet,was niet waar zeiden zij. Ik heb ze toen voor leugenaar uitgemaakt. Ik ben ten einde raad en kan geen nacht meer fatsoenlijk een oog dicht doen. De controles van de BOA is zeer intimiderend. Onlangs hebben zij bij een andere bewoner gesommeerd om hun caravan met emotionele waarde weg te halen. Er is toen een artikel in de “Tubantia” gekomen. Zij hebben inmiddels een gesprek met de Gemeente en instantie van de BOA gehad. Mijn vader zou van de BOA zeggen, “het lijkt de NSB wel in oorlogstijd”. Mijn hobby totaal door de Gemeente onmogelijk gemaakt. Het is een recreatiepark, maar recreëren, dus mijn hobby is totaal verziekt door de Gemeente. Ik brei er maar een eind aan, ik kan wel door blijven gaan ………
    Dit bericht mag van mij openbaar gemaakt worden. Ik ben het helemaal zat met de Gemeente Rijssen/Holten. Goede raad is welkom!!!

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *