Bewoners buitengebied Norg kiezen massaal voor snel internet

noordseveldweg-1De bewoners van Een, Een-West, Huis ter Heide, Zuidvelde, Westervelde, Peest, Bunne, Winde en delen van Eelde, Peize, Norg, Bakkeveen, Haulerwijk en Zevenhuizen hebben opnieuw in groten getale gekozen voor een abonnement bij een van de door de Coöperatie Glasvezel Noord gecontracteerde providers TriNed, Fiber of Stipte. Vrijwilligers zijn bij veel bewoners langs geweest om hen te informeren over de voordelen van snel internet, scherp televisiebeeld en goede telefonie via het in opdracht van de coöperatie aangelegde glasvezelnetwerk. Mede dankzij hen is het Coöperatie Glasvezel Noord gelukt om het deelnemerspercentage op 65% te krijgen. Dat percentage is nodig om de exploitatie sluitend te krijgen.

Op de website van de coöperatie (www.glasvezelnoord.nl) is een totaal overzicht te vinden van het deelnemerspercentage per straat.

Afronding werkzaamheden BAM

Aannemer BAM rondt de werkzaamheden in de eerder genoemde dorpen half september af. Bewoners, die nog geen abonnement hebben genomen, hebben nog tot 25 augustus a.s. de tijd om dat alsnog te doen. Na 25 augustus kunnen woningen nog wel worden aangesloten, maar dan moet de coöperatie de werkelijke aanlegkosten met een minimum van € 1.750 in rekening brengen. Dat geldt ook voor de woningen, die van een huisaansluiting zijn voorzien omdat de bewoner eerder wel een abonnement bij Plinq of Netvisit had afgesloten, maar nog geen abonnement heeft genomen bij een van de nieuwe providers TriNed, Fiber of Stipte.  De coöperatie raadt bewoners, die er niet zeker van zijn dat hun abonnement is geregeld, aan om contact op te nemen met de coöperatie.

Lichte vertraging start

De coöperatie heeft uitgedragen, dat begin september de eerste bewoners ‘licht op het netwerk’ krijgen en dus gebruik kunnen maken van het glasvezelnetwerk. Helaas is door een foutje van een onderaannemer iets niet goed gegaan bij de boring van een kabel onder de A28 bij Hooghalen. Die kabel is noodzakelijk om ons netwerk aan te kunnen sluiten op het landelijk netwerk. Hierdoor verwacht de coöperatie nu de eerste bewoners half oktober te kunnen voorzien van snel internet.

Nieuwe projecten Coöperatie Glasvezel Noord

Coöperatie Glasvezel Noord heeft BAM opdracht verleend voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de dorpen Lieveren, Langelo en het noorden van Norg. Deze werving van abonnementen voor deze dorpen is in volle gang en de verwachting is dat ook hier het noodzakelijk deelnemerspercentage van 65% zal worden gehaald. De deadline voor aanmelding is 25 september 2017.

Met de aanleg van deze glasvezelnetwerken is de lening, die de Coöperatie Glasvezel Noord van de provincie Drenthe heeft gekregen om de aanleg te kunnen financieren, geheel gebruikt. De coöperatie ziet nog mogelijkheden om (wellicht in samenwerking met een de Coöperatie De Kop Breed in Roderwolde ) ook in de dorpen Roderesch, Alteveer, Steenbergen, deel van Roden en Nieuw Roden glasvezel aan te leggen. Ook in Altena, Zeijen en omstreken en Donderen wordt campagne gevoerd om bewoners geïnteresseerd te krijgen. Als voldoende belangstelling blijkt, gaat de coöperatie in het najaar ook voor deze dorpen op zoek naar financieringsmogelijkheden.

 

 

 

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *