Bestuur Zakenkring bezig met een verjongingsslag

Met Anniek Siegers (bestuurslid), Maikel Spijkerman (penningmeester) en Martijn Mulder (bestuurslid) heeft de Zakenkring Norg en omstreken de afgelopen tijd een duidelijke verjonging in het bestuur ondergaan. Sinds een paar weken is Jannie Koops voorzitter van de Norger club van ondernemers. “Ik had gehoopt dat een van andere jongere ondernemers uit Norg het voorzitterschap op zou willen pakken, maar er meldde zich niemand. De club moet wel door blijven draaien, daarom gaan we er de komende paar jaar echt met z’n allen tegenaan.”

Dat de Zakenkring Norg en omstreken een nieuwe voorzitter moest hebben, werd eerder dit jaar al snel duidelijk toen Rikus Koopman in de gemeenteraad werd gekozen als lid van de fractie van Gemeentebelangen. Met het voorzitterschap van de Zakenkring zou belangenverstrengeling kunnen ontstaan en dat moet worden voorkomen. Jannie Koops heeft uiteindelijk de handschoen opgepakt en werd in de najaarsvergadering als voorzitter gekozen. Naast de genoemde bestuursleden maken ook Marry Lou Birza (secretaris) en Jaap Spithost (bestuurslid) deel uit van het bestuur. Naar een zevende bestuurslid wordt nog gezocht om op een oneven aantal te komen, want bij eventuele stemmingen weer plezierig is. “Ook is het mooi om nog meer draagvlak te hebben, bijvoorbeeld iemand vanuit de hoveniersbedrijven,  bouw- of installatiebranche.”

Jannie Koops heeft eerder al negen jaar lang het secretariaat in handen gehad van de Zakenkring en weet dus wat er allemaal komt kijken om de club draaiende te houden en goed op de kaart te zetten. “Wat me opvalt is dat weinig mensen weten wat de Zakenkring allemaal doet, we zijn te weinig zichtbaar. De Palmpasenviering, de Sinterklaasintocht, de Decemberactie, de Kerstpuzzel, de bloembakken in het centrum en de feestverlichting zijn allemaal initiatieven van de Zakenkring die de leden met elkaar bekostigen.” Jannie heeft zelf haar bedrijf in Roden en legt ook daar de nodige contacten. “Ik denk dat het goed is dat we meer met Roden, Peize en misschien ook Veenhuizen gaan samenwerken, dat we in ieder geval van elkaar leren. En dingen die gezamenlijk opgepakt kunnen worden ook echt samen gaan doen.”

“Daarnaast is het ook goed om in Norg zelf vaker de koppen bij elkaar te steken. Bijvoorbeeld als het om de dorpsvisie gaat en de invulling van het centrum van Norg voor de komende jaren. Dan is het goed om met de Belangen Vereniging Norg en andere vertegenwoordigers rond de tafel te zitten hoe we dat het beste kunnen aanpakken. Daar ligt immers een gezamenlijk belang”, vertelt Jannie.

Commissies

Ze vervolgt:“We zijn nu al bezig om vanuit het bestuur samen met andere ondernemers commissies in het leven te roepen, bijvoorbeeld op het gebied van communicatie, maar ook op het gebied van activiteiten. We hebben aan de Brinkhofweide enkele mooie winkels, die regelmatig de dupe worden van de evenementen in het dorp. Straten worden al afgesloten uren voordat een evenement daadwerkelijk plaatsvindt. We willen nu samen met die ondernemers en andere betrokkenen kijken hoe we dat beter kunnen organiseren. Dat er veel te doen is, is mooi maar het moet wel binnen de perken blijven. Maar dan moet iedereen wel meedoen en het niet alleen aan ons overlaten, want dan werkt het niet.”

Meer samenwerking, betere zichtbaarheid, meer overleg en verjonging. Dat is de grote wens van de nieuwe voorzitter. “Ik hoop dat er over twee jaar een jonge energieke club actief is met een dito voorzitter. Dan draag ik met alle plezier de voorzittershamer over.”

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *