Dorenbos BV

 • dorenbos
 • foto-8
 • foto-7
 • foto-11
 • tankstation

Bedrijf Category: Automotive en Zakenkring Norg

Profiel
Profiel
Photos
Map
 • Garagebedrijf, tankstation en occasions.

  Professionele auto service. In het mooie plaatsje Norg worden zowel het autobedrijf als het tankstation gerund door Dorenbos B.V. In het kort de bedrijfsactiviteiten van Dorenbos op een rij: garagebedrijf, occasions, schadebedrijf, bergingsbedrijf, pompstation en wasstraat, taxibedrijf (zie apart profiel) touringcarbedrijf en verhuurbedrijf.

  De ondertekening van het koopcontract van het gebouw en de grond aan het Westeind op 3 juli 1957 door de heer Dorenbos was de grondslag voor garage Dorenbos. Er werd een smeerkuil gegraven en een takel aan de houten spanten gehangen voipor het in- en uit takelen van motoren, 10 jaar lang werd er in deze garage aan zowel, fietsen, scooters, brommers en auto’s gesleuteld. Daarnaast werd er op huishoudelijk gebied ook nog handel gedaan in tv’s, radio’s en stofzuigers. Er werden door de jaren heen veel plannen gemaakt voor nieuwbouw. Uiteindelijk begon men op 1 augustus 1966 met het uitzetten en werd de fundering uitgegraven. In februari 1967 werd de nieuwe garage geopend door burgemeester O G de Boer.

  Later werd de grond gesaneerd en werd een nieuw tankstation neergezet. In 1997 werd een showroom voor de occasions aan de Kerkhofsdrift gebouwd.

  Schadebedrijf

  In december 1981 werd een pand aan de Hoofdstraat in Langelo gekocht. Tot op heden worden daar nog alle schade reparatie’s verricht. Uiteraard zijn wij Focwa-lid. Ook worden daar airco’s gecontroleerd en gerepareerd. Tevens hebben wij er een betonplateau voor het stallen van door de berging/pechhulp opgehaalde schadeauto’s.

  Busvervoer

  Wij begonnen in 1996 met 1 Daf-bus voor 55 personen. Dat liep best goed en al gauw kwamen er een paar bussen bij. De grootste uitbreiding (aankoop zes lijnbussen met name voor de weekeinden) kwam door het discovervoer. Dit liep echter ook weer langzaam achteruit. Inmiddels is het bekende busbedrijf Doornbos in Groningen overgenomen. De bussen van Doornbos zijn zeer luxe VIP bussen met lederen bekleding en tafels.

  Verhuur

   

  Voor de verhuur hebben wij de beschikking over diverse auto’s, personenbussen en bestelbusjes. Een grote verhuisbus, VW LT L H B, ook voor een klein rijbewijs. Ook hebben we prachtige old timers, ideaal geschikt voor trouwpartijen of jubilarissen. Een witte Cadillac uit 1961, een rode Mercedes Adenauer 300 d uit 1952 en een zwarte Mercedes 220 S uit 1956. Deze zijn te huur met en zonder chauffeur.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.