BAJESDAG GEVANGENISMUSEUM VEENHUIZEN Zondag 28 mei

Bajesdag-2Wat gebeurt er als je de wet overtreedt? Ontdek het op de jaarlijkse Bajesdag in Veenhuizen! Van politieonderzoek tot rechtszaak, van detentie tot vrijlating én daarna. Het programma is ook dit jaar weer verder uitgebreid en vernieuwd.

Bezoekers kunnen een echte rechtszaak bijwonen, met de rechter meedenken over de strafmaat, zich laten besnuffelen door een drugshond, het bikersquad in volle actie zien, praten met een exgedetineerde en nog veel meer. En wat betekent het voor kinderen als vader of moeder in de gevangenis zit? Annie van Gansewinkel schreef daarover het jongerenboek ‘Vast’. Op de Bajesdag vertelt ze over haar boek en gaat met de zoon van een gedetineerde in gesprek over zijn ervaringen.

Bajesdag1Exclusief voor de bezoekers van deze dag opent het Arbeidscomplex van gevangenis Esserheem de deuren en kan men onder meer zien wat voor werkzaamheden gedetineerden verrichten en echte Bajessoep proeven, gemaakt van groenten die gekweekt zijn in het Agrarisch bedrijf van deze gevangenis.

Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Zij mogen de gevangenis-ME bekogelen, een rondrit maken in een cellenbus, zich laten besnuffelen door een drugshond, of de paarden van de bereden politie aaien. En er is nog veel meer te beleven voor jong en oud.

soccer volley larissa bajesdag 083En pas op voor de Kiddy Ride Police Patrol; zij houden vanaf hun politiemotoren alles en iedereen scherp in de gaten. Publiek wordt staande gehouden en onderworpen aan een bijzondere blaastest, inspectie of controle. Her en der worden politiefuiken opgezet of mensen op heterdaad betrapt op wat dan ook.. theatrale politie-interventies van hoog en vermakelijk niveau! Speciale gasten op de Bajesdag zijn dit jaar de kinderen van Kids United; het G-voetbalteam van FC Groningen, voor kinderen met een beperking.

Kortom, een boeiend dagje uit voor het hele gezin! Het complete programma is te vinden op: www.gevangenismuseum.nl. Het Gevangenismuseum organiseert de Bajesdag in samenwerking met de PI Veenhuizen, Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O), Rechtbank Noord Nederland en de Politie, Basisteam Noord Drenthe.

soccer volley larissa bajesdag 096Datum zondag 28 mei Tijd 10.00-17.00 uur Entree volwassenen: €4,00 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar €2,00 p.p. Inclusief entree Gevangenismuseum en bezoek aan het arbeidsbedrijf van PI Esserheem

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *