Bajesdag blijft ongekend populair

De Bajesdag in het Gevangenismuseum heeft met zo’n drieduizend bezoekers een nieuw record gevestigd. Nog nooit was het op deze dag zo druk in het Veenhuizer museum. In de verre omtrek van het Gevangenismuseum stonden auto’s geparkeerd. Voor de populaire activiteiten moesten de bezoekers vaak even wachten, maar dat ging niet ten koste van de sfeer, want die bleef de hele dag goed.

Tijdens de Bajesdag waren er voor jong en oud leuke activiteiten die een kijkje gaven in de wereld van het gevangeniswezen. Er konden ritten gemaakt worden in de Boevenbus en in de busjes waarin de gedetineerden worden vervoerd. Compleet met sirene en zwaailicht. Ook op het terrein van het museum stonden diverse voertuigen die uit nodigden tot een kijkje, zoals in het Commandocentrum van de Dienst Vervoer en Ondersteuning.

De demonstraties met de drugshond en het ME-optreden trokken steeds weer honderden belangstellenden. Nieuw was onder meer de kleinste Escape Room… Kinderen konden plaatsnemen op de politiemotor, blokken gooien naar de ME, gekleed worden als echte ME-er, compleet met wapenuitrusting. Tevens was er grote belangstelling om te ervaren hoe het is om in de boeien te worden geslagen. In Esserheem konden de bezoekers zien waar de gedetineerden werkzaamheden verrichten.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *