Anniek door naar de finale NK Bloemsierkunst

Topprestaties bij voorrondes NK Bloemsierkunst in Aalsmeer en Venlo.

Er werden twee voorronden gehouden voor de NK Finale Bloemsierkunst begin september in Veenendaal. Om de bloemenwinkel aan het Westeind in Norg zoveel mogelijk bezet te houden, werd besloten dat Melissa in Aalsmeer zou deelnemen en Anniek in Venlo. Na de voorronde blijven er twaalf kandidaten over die mogen strijden om de Nationale titel.

Afgelopen weken werden er vele avonduren opgeofferd door Melissa, Anniek en familieleden om de ondergronden voor de wedstrijden te realiseren. Dus afgelopen dinsdag trok Melissa in alle vroegte naar Aalsmeer met haar materialen en ondergrond. Om 08.00 uur kreeg ze daar de instructie’s voor haar eerste grote wedstrijd. De wedstrijd bestond uit drie onderdelen, een voorbereidingsopdracht waarin persoonlijke herkenbaarheid en je eigen identiteit verweven moesten zijn en twee verrassingsopdrachten (bruidswerk en een planten arrangement),

Na een lange dag werken/zweten was om 20.00 uur de uitslag en bleek Melissa helaas niet genoeg punten te hebben voor een finaleplaats. Maar voor haar eerste grote wedstrijd een topprestatie om onder het toeziend oog van de klok en vele mensen je werk te kunnen maken.

Donderdag was het de beurt aan eigenaresse Anniek Siegers zelf, zij vertrok om 04.30 richting Venlo om daar haar kunsten te vertonen. Haar voorbereide stuk en de materialen konden amper in de bus, in Venlo aangekomen moest er dan ook het een en ander aan herstelwerkzaamheden gebeuren. Maar gelukkig was er tijd genoeg om alles weer op orde te krijgen. Toen alle 16 deelnemers hun basis hadden neergezet bleek dat het niveau erg hoog lag, en begonnen ook bij Anniek een beetje de zenuwen te komen. De collega’s waren onder de indruk van de basis van Anniek. Gelukkig konden ze redelijk snel van start met hun eerste opdracht en waren de zenuwen snel weer onder controle. Toen alle grote stukken af waren bleek inderdaad dat het een spannende strijd zou worden gedurende de dag. Er moest dus op alle onderdelen maximaal gescoord worden.

Na de pauze werd er begonnen met een bruidsboeket, de materialen worden hiervoor ter beschikking gesteld en zijn voor elke deelnemer gelijk. Dus bij dergelijke opdrachten moet je je onderscheiden in de techniek. En dat is echt Anniek haar ding, technisch en verfijnd werken met deze opdracht scoorde ze dan ook de meeste punten van alle drie de onderdelen. Na het derde onderdeel was het wachten op de uitslag. En… yes, door naar de finale van het NK!

Een mooie bekroning van het vele werk en doorzettingsvermogen van deze beide kanjers.

Voor nu kan de focus eerst weer op de winkel, waar binnenkort voor een zeer grote bruiloft al het bloemwerk voor de gehele aankleding ( van corsage tot en met de tuin) moet worden verzorgd.

Bij Bloem & Cadeau Boutique Anniek aan het Westeind 14 in Norg staan de grote stukken nog de gehele week in de winkel, Dus wilt u nog even genieten van Top Bloemwerk kom dan snel even langs.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *