PvdA en GroenLinks in Noordenveld gaan samenwerken

De PvdA en GroenLinks in Noordenveld hebben een stembusakkoord gesloten. Dat hebben de beide afdelingen gisteravond op de ledenvergaderingen besloten. In het akkoord is onder meer afgesproken dat de partijen na de raadsverkiezingen in eventuele onderhandelingen samen optrekken. Mocht dat leiden tot deelname in een nieuw college, dan levert de grootste partij als eerste een wethouder.

In de raad blijven de fracties afzonderlijk naast elkaar bestaan, maar zal nauw worden samengewerkt. Ook zijn de beide verkiezingsprogramma’s op elkaar afgestemd. De twee lijststrekkers, huidig wethouder Alex Wekema (PvdA) en Bertus-Jan Epema (GroenLinks), al eerder raadslid, zijn tevreden en optimistisch.

Wekema: ‘Al veel langer bleek dat de partijen inhoudelijk dicht bij elkaar staan en dat samenwerking het progressieve en sociale beleid in onze gemeente versterkt. En dat is in deze tijd hard nodig.’ Epema: ‘Voor een stevig links geluid, dat bijdraagt aan een duurzaam en groen Noordenveld, is de samenwerking een geweldige stap vooruit.’

De partijen gaan ook samen campagne voeren. Daarvoor is een gezamenlijk team gevormd dat al volop aan de slag is. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 14 januari worden het akkoord officieel ondertekend door de voorzitters en de lijsttrekkers.

Plaats een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *